BAŠ kao i 1967, kada su "Skupljači perja" Aleksandra Saše Petrovića u Kanu osvojili glavne nagrade, Olivera Katarina ponovo je ispraćena ovacijama, na projekciji ovog remek-dela u programu "Kanski klasici".

U sali "Bunjuel", pored Olivere koja se emotivnim govorom obratila publici u ime cele ekipe filma, ističući da ovu projekciju posvećuje njima, o izuzetnom ostvarenju Saše Petrovića govorili su Žerald Dušasoj, zvaničnik kanskog festivala, i Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke. Prikazivanju "Skupljača perja" prisustvovali su i članovi porodice našeg legendarnog filmskog autora. Prijem u čast ponovne kanske projekcije ovog ostvarenja organizovan je na krovu hotela "Radison Kan", a Olivera je za brojne filmske profesionalce iz sveta, inostrane i domaće novinare i kritičare otpevala pesmu "Đelem, đelem", koja je u svetu i danas prepoznatljiva.

Tokom prekjučerašnjeg dana, u čast Olivere Katarine, koja je pre 50 godina bila jedna od najlepših glumica koje su ikada prošetale Kroazetom, kako su podsetili organizatori festivala, organizovan je svečani ručak u restoranu "Plaza rojal".