NAJPRODAVANIJI album PGP RTS u 2016. godini je “Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka” Divne Ljubojević, kojoj je danas u Muzičkoj kući “Metropolis” uručeno priznanje naše najstarije diskografske kuće. Bilo je potrebno 25 godina Divninog svetski priznatog rada sa horom “Melodi” da i PGP RTS prepozna njenu veličinu i objavi joj 25. album.

- U godini jubileja, kada PGP RTS obeležava 65 godina rada, zvanično objavljujemo da je najprodavaniji album u 2016. Divne Ljubojević - rekao je Radmilo Cvijović, rukovodilac ove kuće. - Ovo je njen 25. album, prvi za PGP RTS, imao je veliki odjek kod publike, pa se nadamo nastavku saradnje.

Primivši uramljeno priznanje, Divna se zahvalila i kazala:

- Jako je važno što je nacionalna kuća objavila ovaj žanr. Važno je i za ljude koji su mislili da je duhovna muzika rezervisana za nekakvu senku, da nije za javnost i za velike koncerte. Za mene je značajno jer imam potvrdu da sam 25 godina radila bezvremenu stvar.

Druženje sa novinarima juče je iskorišćeno i za promociju nečeg neuobičajenog za jednog pojca - Divninu interpretaciju pesme Momčila Bajagića Bajage “Od kada tebe volim”, koja je posle 1,3 miliona pregleda na “Jutjubu” dobila i zvaničnu verziju u aranžmanu Voje Aralice.

- Oduvek sam smatrao da su producenti veliki tek kada rade sa velikim umetnicima - izjavio je Aralica. - Ovo jeste bilo neuobičajeno u odnosu na ono što Divna radi već 25 godina, ali se nadam da neće biti i poslednje.

Isti pojam - neobično, ali i fantastično, upotrebila je Divna kada je opisala njihovu saradnju.

- Voja i njegova ekipa su mi dali podstrek za nešto što sam mislila da je bila prolazna stvar - rekla je Ljubojevićeva. - Ovo što smo snimili nije žanr koji živim, ali mi je drago jer je imalo veliki odjek kod publike.