ZNAMO ga po mnogim ulogama koje je odigrao u serijama, filmovima i pozorištu, i pamtimo te njegove uloge. On je kapetan Kašanin u "Vojnoj akademiji", narednik Perkić u "Čizmašima", narednik Radojica Milinković u TV drami "Talog". Znamo ga iz filmova "Bure baruta", "Lajanje na zvezde", pozorišne predstave "Stand daun sa Nebojšom Milovanovićem" za koju je nedavno i dobio dve nagrade. Njegovo ime je Nebojša Milovanović, a kako i sam u svojoj nagrađivanoj predstavi kaže na početku, on je onaj glumac kog svi znaju, ali ne znaju kako se zove.

- Fenomen imena i prezimena, i iskustvo koje imam u bavljenju javnim poslom, iskoristio sam kao početnu ideju za ovu predstavu, a u to smestio i divnu poeziju - priča nam glumac Nebojša Milovanović, dok šetamo po novobeogradskom Bloku 45. - Na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu sam dobio dva priznanja. "Zlatna kolajna" je glavna nagrada tog festivala, a drugu, za inventivnost, dodelio mi je stručni žiri. Sve je to potvrda da je predstava dobra.

Ipak, kada pohvala stigne od iskusnijih kolega, onda sve to ima drugačiji "šmek". A pohvalu je Nebojša dobio od kolege Vlaste Velisavljevića, doajena srpskog glumišta.

- "Stand daun" raste iz dana u dan - priča autor predstave. - Na jednom od izvođenja na sceni mi se pridružio Vlasta i posle toga mi je rekao da sam od predstave napravio pravu firmu i da će mi se, svaki put kad ga budem pozvao, rado odazvati. To mi mnogo znači.

Ove jeseni gledaćemo ga i u liku Vilovskog u Šotrinoj seriji Santa Maria della Salute, čije je snimanje nedavno počelo.

- Termin za snimanje Šotrine serije, bar kad sam ja u pitanju, početkomje septembra, a do tada sam kapetan Kašanin u "Vojnoj akademiji". Zato i imam ove brkove, a verovatno će uz novu ulogu stići i neki novi brci - priča Nebojša o planovima za snimanja i trenutnom stilu brkova koji ga krase.

Mnoge uloge govore da i nema baš previše slobodnog vremena.

- Uvek se nađe vreme za ono što je važno i za ono što želiš - iskren je ovaj rođeni Valjevac. - Po lepom vremenu spojim lepo i korisno, pa recimo, biciklom odem do pijace u 44. bloku. Em obavim kupovinu, em sam fizički aktivan.

Najveći deo Nebojšinog slobodnog vremena i pažnje dobija njegova porodica.

- Supruga Tijana i ja imamo troje dece. Vera je najstarija, on ima četiri godine, Stojan ima dve i po, a Nada ima tek dva meseca. Vera je prava devojčica, ozbiljna za svoj uzrast i brižna sestra. Stojan je, kao i svaki dečak, uvek spreman za akciju, a Nada, pa - prava beba - kroz osmeh priča ponosni muž i otac. - Tijana je inženjer arhitekture, ostvarena u poslu, mada je njeno monumentalno delo to što je majka naše troje dece.

Nebojša se sa suprugom doselio u Novi Beograd pre nekoliko godina, a za blok u kojem živi kaže da je kraj po njihovom ukusu.

- Skriveni parkovi i blizina Save pravi je dar ovog naselja. Sve je prilagođeno deci, čak i ovaj deo bloka nazivaju "Pampers" jer ovde je uvek neko ko nosi pelene - kaže Nebojša dok pijemo kafu u lokalu koji je prilagođen potrebama najmlađih.

- Ima nekoliko lokala, ali nikada nismo sigurni u koji ćemo sesti. To zavisi od igre kojom deca žele da oplemene svoj dan. Trambulina, gumeni zamci na naduvavanje, šetnja po keju ili već nešto peto. Od njih zavisi. A to vreme s njima je dragoceno, jer brzo rastu.

Poslovne obaveze i odgajanje dece lako uklapa, ali priznaje da je vreme za njega luksuz, pa ne stiže da se više bavi sportom.

- Na svu sreću tu je bicikl, a ponekad odradim i vežbe na ovim otvorenim teretanama po bloku - iskren je Nebojša. - Ne prijaju mi vežbe u zatvorenim prostorijama, a ovako možemo vreme da provodimo svi zajedno.

Rastajemo se pokraj neobičnog murala, a Nebojša žuri da preostali deo dana provede sa porodicom - Tijanom, Verom, Stojanom i Nadom.