I TAKO... “Ko je uporan i istrajan, ko se trudi i bori, ko strepi i nada se, red je da bude nagrađen. Slatki plodovi, makar privremene pobede, pripadaju najboljem. Ni suviše lepom, ni previše naočitom. Ali dobrom, iskrenom i poštenom”, jedna je od poruka koje nam je, u proteklih deset godina, slao Radoš Bajić kroz lik Radašina.

Upravo naš proslavljeni režiser i glumac ubire ovih dana najslađe plodove svog rada. Poslednjom klapom u sopotskom Domu zdravlja okončao je snimanje pete i završne sezone najgledanije domaće serije “Selo gori, a baba se češlja”. Uz dosad prikazanih 89, sa 12 novih epizoda “Selo” je postalo najduži domaći serijal.

- Danas je pala poslednja klapa serije. Deset godina otkad je snimljen prvi kadar. Pet ciklusa, 101 epizoda, 5.100 minuta igranog programa, stotine glumaca, filmskih radnika... Mnogi su došli, prošli, ostavili pečat, neki nas i zauvek napustili. Hvala svima! Do nekog drugog projekta - poručio je Radoš.

U oktobru 2006, s promenade u Vrnjačkoj Banji, Radašin, Milašin, Radojka i ostali živopisni likovi iz Petlovca s Morave krenuli su ka malom ekranu. Da nasmeju publiku, ali i skrenu joj pažnju na probleme s kojima se susreće srpsko selo. Na njegovo rastakanje, propast porodice i borbu za očuvanje krsne slave. Baš na desetogodišnjicu, u oktobru, javni servis je zakazao emitovanje nastavka.