NIŠLIJKA Sara Mitić (21) upravo se vratila sa izbora za mis Adrijatik Evrope u Rogoznici (Hrvatska), gde je kao pobednica prethodnog takmičenja predala lentu aktuelnoj lepotici Moniki Pavić iz Bosne i Hercegovine. Srpkinja je bila i član žirija, a o utiscima sa takmičenja, za “Novosti”, kaže:

- U Hrvatskoj mi je bilo fenomenalno, a kao bivša pobednica uradila sam nekoliko modnih editorijala. Osećala sam se kao kod kuće. Takmičenje se održava svake treće godine u Rogoznici, a poslednji izbor, na kome sam trijumfovala, bio je 2013. Posle toga sam na svetskom takmičenju izabrana za prvu pratilju.

Sara je predstavljala Srbiju na mnogim takmičenjima. Pre četiri godine pobedila je na izboru za mis bikini Balkana, godinu dana kasnije i na takmičenju za mis turizma Evrope i svetskom izboru za mis turizma. U svetu modelinga je već devet godina, na jesen upisuje treću godinu Pravnog fakulteta sa prosečnom ocenom 10. Lepa Sara trenira i odbojku u klubu Student, a gde vidi sebe u budućnosti?

- To je definitivno pravosuđe, na tom polju sebe najviše dajem i verujem da je to moj pravi izbor - naglašava Sara. - Zasad uspevam da uskladim sve obaveze i da pružim maksimum na svakom polju. To što sam osvajala titule na mnogim izborima ima i pozitivne i negativne strane. Postoje predrasude da lepa devojka nije mnogo inteligentna, ali je više pozitivnih komentara, što me raduje.