IVANDAN se u Končarevu kod Jagodine ponovo slavio na sve strane. Ulica koja vodi ka stadionu bila je puna šatora, iz kojih je - baš kao i iz obližnjih kafića - odjekivala "živa" muzika.

Sredinom "džade" - red tezgi, krcatih svim i svačim: od hrane i pića, preko dečjih igračaka, do bižuterije. Ipak, glavni događaj je bio kik-boks turnir i, utisak je, malo kome je raspoloženje pokvarila činjenica da reprezentacija Srbije u okršaju sa Amerikancima nije prošla baš sjajno. Jednostavno, od činjenice da su naši takmičari, od pet borbi, trijumfovali samo u jednoj, svima je preči bio nastup estradne umetnice Svetlane Cece Ražnatović, koja je ovu priliku iskoristila za promociju novog albuma..

- Uživao sam u večerašnjem spektaklu. Više bih voleo da je rezultat bio obrnut, ali su Amerikanci doveli znatno bolji tim. Ipak, verujem da je događaj kojem je prisustvovalo oko 15.000 ljudi pobeda sam po sebi. Uostalom, već 19. spektakl koji organizuje Dragan Marković Palma sasvim je uspeo i opravdao postojanje - smatra jedan od redovnih gostiju, lider Socijalističke partije Srbije i aktuelni ministra inostranih poslova Ivica Dačić.

Borisav Pelević, predsednik Kik-boks federacije, veruje da je oboren rekord po gledanosti: ne samo na Balkanu, već i na tlu Evrope...

- Rezultat nam baš i ne ide u prilog, ali je važno da su naši takmičari dali sve od sebe, te da je Konovalov pokazao kako ni u SAD nema dostojnog protivnika. Jagodina mnogo ulaže u sport i to će činiti i ubuduće. Napravili smo 50 sportskih terena, a uskoro ćemo i novu sportsku halu, jer je sport najveći ambasador naše zemlje - poručio je Dragan Marković Palma, predsednk kik-boks kluba "Palmini tigrovi", ali i narodni poslanik i predsednik SO Jagodina.

Manifestaciji u Končarevu su prisustvovali i ministar Aleksandar Antić, ambasador Pakistana Alid Mahmud, predsednici brojnih opština i zvanice iz javnog i političkog života Srbije.