ZAGREBAČKA rok grupa „Prljavo kazalište“ održala je večeras, posle tri i po godine od poslednjeg dolaska, koncert pred oko 7.000 ljudi na beogradskom stadionu „Tašmajdan“.

Nakon što je najmlađi srpski (a verovatno i svetski) roker Nikola Džoni Ranković zagrejao publiku odsviravši sve pesme sa autorskog prvenca „Teram po svom“, na binu su oko 21,15 izašli „prljavci“ i koncert otvorili numerama „Baj, baj“, „Pisma ljubavna“ i „Sve je lako kad si mlad“, dok se vazduhom šitio opojni miris lipe. Onda je vođa „Kazališta“ Jasenko Houra, sa cilindrom na glavi, najavio Davorina Bogovića, prvog pevača svoje grupe, kojem je ovo bilo poslednje gostovanje u nekadašnjem bendu. Promuklim glasom otpevao je „Crno –bijeli svijet“ posle čega se pevač Mladen Bodalec obratio prisutnima rečima:

Kako je lepo ove noći biti sa vama. Da li je raspoloženje dobro?

Usledio je hit „Kiše jesenje“, a nebo nad „Tašmajdanom“ se istog časa otvorilo. Činilo se da kiša nije smetala publici da uživaju u dvočasovnom koncertu, a nije smetala ni članovima grupe, jer su Houra i Bodalec kisnuli zajedno sa obožavaocima, odbijajući da sviraju nad natkrivenim delom bine. Ozvučenje je bilo odlično, „Kazalište“ je izvelo pregršt svojih pitkih hitova, a doživljaj je, osim kiše, kvarilo ne baš jeftine cene pića (točeno pivo 240 dinara, limenka 290, limenka „koka-kole“ 180 dinara, a flašica od pola litra vode 130 dinara) .

Negde na sredini koncerta pala je i prosidba. Nenad iz Lebana klekao je na kolena, izvadio prsten i pitao Andrijanu sa kojom se zabavlja sedam godina hoće li da se uda za njega. Pristala je, ispraćena gromoglasnim aplauzom publike. Hit „Ma kog me boga za tebe pitaju“ prisutni na stadionu otpevali su horski.

Ipak, na „Ruži Hrvatskoj“, gotovo se ponovila situacija iz decembra 2012, kada su Beograđani u „Areni“ ćutali tokom njenog izvođenja, iako su svi odlično znali tekst. Mada su odbili da igraju na ovu pesmu, deo prisutnih je na kraju, ipak, otpevao refren „Ruže Hrvatske“.

Atmosfera se promenila već na sledećoj pesmi „Što sad ljubav ima s tim“. Pred kraj, bend je počeo da ispunjava želje publike. Dok su na kraju koncerta pevali „Marinu“, devojke koje su bile tik ispred bine su se popele na nju, sve đipajući uz Bodaleca, koji je poželeo da idući put ponovo zatekne beogradsku publiku raspoloženu i zaljubljenu.

Usledio je i bis, koji su počeli sa „Zaustavite zemlju“, da bi onda Bodalec ostao sam na bini i na matricu otpevao „Uzalud vam trud svirači“, završivši koncert u 23.30..