MINUTOM ćutanja uz stihove pesme "Sve smo mogli mi", mnogobrojni muzičari i prijatelji su se u subotu na komemoraciji u Narodnom pozorištu u Sarajevu oprostili od kantautorke i slikarke Jadranke Stojaković. Na platnu su se smenjivale fotografije iz Jacinog života, a na pozorišnim daskama, prekrivenim laticama belih ruža, stajala je njena verna gitara. Jacina prijateljica pevačica Ismeta Dervoz, podsetila je na mladalačke dane i druženje sa jugoslovenskom zvezdom poznatom po osmehu koji ju je krasio i u najtežim situacijama.

- Moju jaranicu Jacu upoznala sam na sceni Doma "Vaso Pelagić" u Sarajevu - rekla je Ismeta jedva zadržavajući suze, u sali punoj tišine i ponekog jecaja. - Uvek smo se smejale. Pamtim njene kasnonoćne pozive iz Japana, zvala je samo da pita kako je raja, ima li sudžuke koju voli i da kaže da su procvetale trešnje u Japanu. Draga Jadranka, sad si tamo gde ćeš sa anđelima pisati neke nove pesme. Naučila si nas kako se voli život i uvek čuva osmeh na licu.

Saučešće svima koji su poznavali Jadranku uputio je i ambasador Japana u BiH Kazuja Ogava, podsetivši da je ona živela u Japanu i želela da se vrati, ali ju je u tome sprečila bolest.

Jadranka Stojaković biće sahranjena u ponedeljak na groblju Vrbanja u Aleji zaslužnih građana Banjaluke.