TRADICIONALNI koncertni spektakl u čast jedne od najvećih pop-rok grupa bivše Jugoslavije, "Indeksa", održan je sinoć u prepunoj sali Sava centra. Stariji obožavaoci ovog kultnog sarajevskog sastava imali su priliku da ponovo zaplešu uz nekadašnje velike hitove, a mlađe generacije upoznale su se sa divnim muzičkim dobom svojih roditelja, i uz današnje popularne pevače naučile vanvremenske strofe.

"U svetu tame skriven lik, kroz kolut dima tonem ja u mir", prvi su taktovi "Plime", koja je otvorila sinoćnu igranku, predvođenu nekadašnjim članovima grupe. Mnogobrojna publika već na samom početku pevala je dobro poznate stihove, sa setnim izrazima lica. Među njima je bilo i mladih, koji nisu ni bili rođeni kada su "Indeksi" palili istu scenu na kojoj su sadašnje zvezde pevale njihove pesme. Dejan Cukić u svom stilu izveo je nezaboravnu numeru "U jednim plavim očima", a potom su jedno za drugim na binu izlazila poznata muzička imena iz regiona. Aleksandra Kovač, Halid Bešlić, Boris Novković, ali i Masimo Savić, kao i još mnogi drugi, pozajmili su svoje prepoznatljive glasove i na svojstven način interpretirali neke od nezaboravnih hitova prošlog vremena.

"Sve ove godine" digle su fanove sarajevskog benda na noge, a onda je "Bacila sve niz rijeku" i suze su stizale jedna drugu. Gromoglasni aplauz orio se Sava centrom nakon svake numere, a zatim je označio i kraj nostalgičnog i emotivnog putovanja kroz vreme.