I POZNATI moraju da vrate dug otadžbini, pa tako na naslovnoj strani „TV novosti” u broju od 5. do 12. marta 1971. godine gledamo Zafira Hadžimanova u vojničkoj uniformi. Kako kaže, u vojsci nema privilegija, pa radi sve što i drugi vojnici.

- A što posle vojničkih dužnosti pripremam i programe, glumim, pevam i režiram, to mu dođe kao dodatak na skupoću koji mi ne pada teško. Naprotiv, čak mi je i vrlo drago što to mogu da radim - kaže svestrani vojnik.

Silvana Armenulić ima sve razloge da bude srećna - publika je voli, njeni nastupi ne mogu da prođu bez ovacija, a u domu je uz, supruga i ćerku, čeka mirna luka. Ali nije joj baš sve potaman. Ne krije da su se mnogi trudili da joj na početku karijere podmetnu nogu. Ona je ćutala, trudila se i volela. Pesmu, svoj posao, dom. Mislila je - svaki početak je težak. Ali napadi su nastavljeni.

Zafir Hadžimanov

- Kada mi je „Beogradska estrada” ponudila angažman, kolege su me dočekale na nož. Gledali su me sa prezrenjem, kao biće niže vrste. Zaboga, ja sam samo kafanska pevačica, a oni su veliki umetnici. Najbolnije u napadima je što se sredstva ne biraju. Moji neprijatelji su znali za moju privrženost porodici i besomučno počeli da udaraju po tom, za mene najosetljivijem mestu. Počeli su telefonski pozivi mom suprugu, priče o mom nedoličnom životu, opanjkavanja i ogovaranja svih vrsta - priča Silvana.

Gradić Pejton

Da ljudi vole spletke, svedoči i uspeh serije „Gradić Pejton” čije je emitovanje u Americi završeno posle 518 epizoda. Ali u početku niko nije naročito verovao u njen uspeh, pa je tako prvobitno planirano samo 13 epizoda, a serija se emitovala u prepodnevnom terminu, namenjenom domaćicama. Vrlo brzo serija je osvojila publiku. Jedne večeri, kada nije emitovana epizoda zbog prenosa bejzbola, stanica je bila zasuta protestnim telegramima, pa je sportski prenos hitno prekinut.

- Drugom prilikom, najavljena epizoda nije mogla da se emituje iz tehničkih razloga. Ponovila se bura protesta. I dogodilo se nešto što će ući u anale američke televizije: spiker je posle vesti morao da ispriča gledaocima sadržaj - otkriva reklamni menadžer serije Beti Ašli našem holivudskom dopisniku.