NACIONALNA nedelja mode Srbije biće predstavljena na jednom od najpoznatijih modnih događaja - Njujorškoj nedelji mode. Prvi put će troje srpskih dizajnera predstaviti svoje kreacije od 15. do 18. februara u Njujorku, što potvrđuje da se Srpska nedelja mode s pravom svrstala među pet najboljih modnih festivala u Evropi.

- Srpska nedelja mode je ugovorom za nedelje mode u Njujorku, Los Anđelesu i Majamiju otvorila put našim kreatorima da se predstave na američkom tržištu - rekla je Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije, koja je pozvana i na molitveni doručak u Vašingtonu, koji se tradicionalno održava prvog četvrtka u februaru. - Takođe, potpisali smo i ugovor s Nedeljom mode u Vašingtonu, tako da smo sada partneri sa svim relevantnim nedeljama mode u Americi. Bata Spasojević se već duže vreme priprema za svoj njujorški debi. Sigurna sam da će ovo biti veliki korak za srpsku modu.

Njujorška nedelja mode, održava se dvaput godišnje i pripada takozvanoj "Velikoj četvorci", zajedno sa modnim nedeljama u Parizu, Londonu i Milanu.