Poznati glumac Robert de Niro izjavio je da se lično oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i čitavog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.

Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih drzava u Evropi, ali sa najvećim mukama.

Čuveni američki glumac je rekao da je najveća nepravda ucinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja, preneo je Sputnjik.

Glumac je istakao da je vise puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi među Srbima, Hrvatima i Bosnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

On je rekao da voli da dođe u Srbiju i da mu se sviđa Beograd, u kom je boravio dosta davno.

De Niro je rekao da bi zeleo da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Draze Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv fasizma i Slobodana Milosevića koji je, po njemu, tragična ličnost sekspirovskog kalibra.