OD trenutka kada se Aleksandar Joksimović 1967. godine predstavio sa prvom kolekcijom visoke mode „Simonida”, nizao je samo uspehe. Moskvu i Pariz 1969. osvojio je „Prokletom Jerinom” i dobio ponudu da postane kreator modne kuće „Dior”. Odbio ju je da bi ostao u svojoj zemlji. Njegove modele nosile su mnoge slavne ličnosti kod nas i u svetu, a kreirao je i za prvu damu, Jovanku Broz.

Posle skoro 30 godina tišine, „modni bog” dao je intervju Miri Adanji Polak, koji RTS 1 emituje u subotu od 14.00 u serijalu „Ekskluzivno”.

- Kada sam Joksimovića ponovo srela bio je isti, nasmejan, smiren - kaže autorka serijala. - Došla sam u njegov dom pun uspomena, držeći šešir u rukama koji mi je odavno poklonio, moj zaštitni znak kad god snimam na vetru. Razgovarali smo dugo...

Povod za intervju je izložba Bojane Popović u beogradskom Muzeju primenjene umetnosti posvećena Joksimoviću (82), koja traje do 30. oktobra.

  • Na otvaranje nije ni otišao. Nikada nije voleo gužvu jer mu, kako je rekao, ne prija - otkriva Adanja Polak. - Izgleda lepo, a godine mu nisu oduzele otmenost, skromnost, odmerenost, šarm. Uopšte se nije promenio.