U BAČKOM selu Kulpin, skrajnutom s glavnog puta, tik uz benzinsku pumpicu koja ne radi, nalazi se veliki kaštel sa imanjem. Na njemu, za dva postavljena stola sa hranom, u hladovini sede paori. Došli su na parastos grofu Jagodiću...

Na poslednjem smo snimajućem danu treće sezone serije „Jagodići“, u režiji Miroslava Lekića. Snima se - prva epizoda. Vlastela obeduje u zamku. Odjednom, čuje se svađa. Zoltan, sluga Jagodića, raspravlja se sa Ignjatom, seljakom. Ovaj se najpre izvinio Branku (Gordan Kičić) što mu se obraća na današnji dan, ali morao je da pita šta će biti sa drešom (deo vršalice).

Na to Zoltan počinje da se prepire s njim, govoreći kako mu je samo dreš bitan. Obojica su raspoložena za kavgu i tu je scena „kupljena“. U sledećem kadru vidimo kako Branko stoji pored Zoltana, dok je prekoputa njega Ignjat. Jovan (Dejan Lutkić) se spušta iz kaštela da vidi o čemu se radi. Shvatamo da je u međuvremenu Zoltan slomio nos Ignjatu , međutim, ovaj ga i dalje izaziva. Pritrčavaju dve dame i nekoliko paora da vide o čemu je reč, dok Branko i Jovan na silu odvode Zoltana da se smiri.

Posle nekoliko ponavljanja scena je snimljena i glumci aplauzom, a potom nazdravljajući, proslavljaju kraj snimanja. Koristimo priliku da porazgovaramo s dve dame koje su pritrčale. Danica Radulović igra Vinku, majku prelepe Simke (Tamare Aleksić). - Protiv sam veze sa Jocikom. Ne dam da se Simka uda za siromaha, znajući kako je kad ljubav prođe, pa nastojim da je udomim. Jocika će tokom serije doživeti nekoliko neprijatnih stvari, a kako će ta priča da se završi, ostavljam gledaocima da vide - kaže Danica.

Tamara Aleksić otkriva da je njen lik podseća na njenu čukunbabu, Sremicu, koja je imala „onu žensku pamet - sve dopusti, ali na kraju dobije ono što želi“.

Jociku, mladog paora, tumači Andrija Kuzmanović. - On je nov lik u serijalu. Pojaviće se u svih 10 epizoda. Od svih mlađih likova, mislim da imam najlepšu ulogu, jer mi je ostavljen prostor za igru. Događa mi se ljubavna priča, ali i peh...

A Gordan Kičić ističe da je emotivno doživeo kraj serije:

- Pomešana su osećanja. Ima i radosti i nekakvog nedostajanja. Tri meseca smo, maltene od jutra do sutra, živeli zajedno. Veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo. Kroz seriju je prošao 51 glumac, snimali smo 64 dana na 21 lokaciji, a dodamo li tome i pripreme, zajedno smo bili gotovo četiri i po meseca, pa sad ne mogu da verujem da se završilo.

Kičić otkriva da će serija početi da se emituje 9. novembra, a Lekić već počinje da montira.

Tu je i Tamara Krcunović, koja tumači Aidu (u drugoj sezoni glumila ju je Sloboda Mićalović), bivšu Lutkićevu ljubavnicu, koja se posle sedam godina ponovo pojavljuje u njegovom životu. - Kad sam bila mala želela sam da se bavim glumom samo zato da bih igrala u melodramama, heroine koje iz ljubavi ostavljaju, pa se vraćaju... Ovo je uloga kakavu bih sanjala da mi neko da - kaže Krcunovićeva.

Lutkić smatra da će ovih 10 epizoda serije biti najbolje:

- Fantastično su napisane i igrane na vrlo decentan način. Tokom prve dve sezone maksimalno smo istrenirani i valjda ćemo treću da „ubodemo“ baš kako treba.

ZADOVOLjSTVO I SETA

Reditelju Miroslavu Lekiću osećanja su pomešana:

- Baš danas smo pričali o tome kako odjedanput izgleda kao da se sve prebrzo završilo. Osećanja su pomešana - sa jedne strane zadovoljstvo što je posao obavljen, s druge seta jer napuštamo teren. Tri meseca ste s nekim ljudima provodili 12 sati dnevno i živeli kao s porodicom, a sad bitno menjate navike. Krećete u potpuno drugačiji, „normalan“ život.

Lekić zasad ne planira nastavak „Jagodića“ jer smatra je s trećim ciklusom priča zaokružena, ali otkriva da će krajem novembra otpočeti snimanje nastavka serije „Ulica lipa“.