BAR – Mis Crne Gore za 2014.godinu je Nataša Novaković (18) iz Podgorice, studentkinja prve godine Mediinskog fakulteta. Uz izabranu najlepšu Crnogorku, stala je Maja Čukić, prva pratilja, a ona je odlukom žirija i građana dobila tri priznanja- mis fotogeničnosti, mis interneta, top model.

U noći posvećenoj prinezi Kseniji, najlepše Crnogorke za 2014. godinu proglasila je predsednica glavnog žirija Vesna da Vinča. Izbor je održan u petak veče u mediteranskom ambijentu hotela Ruža Vjetrova, na Velikom Pijesku, između Bara i Ulinja, gde je prisustvovao veliki broj zvanica. Nataša i Maja dobile su stipendije Univerziteta Donja Gorica.

Bjelopoljka Katarina Šećković izabrana je za drugu pratilju. Odlukom žirija mis šarma je dvadesetjednogodišnja Danijela Đukić iz Bara. Danijela je državna reprezentativka u odbojci.

Dosadašanja mis Ivana Milojko Nataši je predala krunu, koja je rad Katarine Zlajić.

-Ovo je predivno, nemam reči. Potrudiću se da na najlepši mogućni način predstavim našu zemlju na izboru za Mis sveta. Želim posebno da pozdravim mog brata kome je danas rođendan - rekla je nova mis Crne Gore dodajući da je ovaj izbor jedno divno iskustvo. - Sve devojke koje su učestvovale u izboru za Mis Crne Gore, ne samo da su lepe, nego imaju mnogo i drugih kvaliteta, tako da smatram da sve devojke zaslužuju visok plasman na ovom takmičenju.

Ona je izabrana za najlepšu u konkurenciji 13 finalistkinja koliko ih je bilo na ovogodišnjem izboru u hotelu “Ruža vjetrova” u organizaciji kompanije „Miss Monte“ i beogradske produkcije „Miss Yu“.

U revijalnom delu programa pevali su Milena Vučić, njen suprug Nikola Burovac, kao i Jelena Đorđević, a promovisan je i prvi parfem Emine Jahović Sandal “Coles”.

Veče, koje je vodila Danijela Mujović, bilo je zvanično posvećeno Princezi Kseniji, kćerki Kralja Nikole.

U top pet najlepših bile su izabrane još i Ksenija Đurović iz Bara i Anita Radosavović iz Podgorice.

Mis i prva pratilja će prdstavljati Crnu Goru za Mis Sveta i Mis Universe.

Pored titula mis Crne Gore, prve i druge pratilje, mis fotogeničnosti i mis šarma, na izboru je dodeljena i lenta za mis interneta, koju su izabrali čitaoci “Vijesti” u okviru ankete na portalu koja je trajala samo jedan dan.

Favorit za pobjedu čitalaca koji su glasali, bila je devetnaestogodišnja Maja Čukić iz Podgorice, koja je od ukupno 1802 glasa, dobila 20 odsto, odnosno 364 glasa.

Po broju glasova čitalaca portala “Vijesti”, na drugom mestu je osamnaestogodišnja Nataša Novaković, takođe iz Podgorice, sa 279, dok je na trećem, sedamnaestogodišnja Cetinjanka Jelena Dujović sa 262 glasa.