U Beogradu je danas počelo snimanje novog nastavka popularne serije "Jagodići", a ovaj treći ciklus, pod naslovom "Jagodići: Oproštajni valcer", zaokružiće u deset epizoda melodramsku priču o porodici banatskih grofova.

Priča je smeštena u 1936. godinu, u predvečerje velikog evropskog i svetskog sukoba čije naznake delom nagoveštava i ova serija. Premijera će biti na javnom servisu krajem godine, najavio je RTS.

Uloge igraju, kao i do sada, Gordan Kičić (Branko Jagodić), Dejan Lutkić (Jovan Jagodić), Ivan Bosiljčić (Lajko), Sloboda Mićalović (Aida), Nina Janković (Aleksandra Bogdanović), Gorica Popović (Marišneni), Radoslav Milenković (poručnik Vasić), Miša Samolov (Masniković), Sonja Damjanović (Goluba), Radoje Čupić (Zoltan).

Glumački deo ekipe pojačan je i novim imenima svih generacija: Nada Šargin, Marko Baćović, Dara Džokić, Dejan Dedić, Tamara Aleksić, Andrija Kuzmanović, Danica Radulović, Nenad Ćirić i drugi.

Scenario Đorđa Milosavljevića režira Miroslav Lekić. Direktor fotografije je Radoslav Vladić, scenograf Nikola Berček, kostime radi Jelisaveta Tatić Čuturilo, montažu Petar Jakonić, muziku Tomo Babović.

Urednik i dramaturg serije je Miloš M. Radović.

Serija se snima na lokacijama u Beogradu, Bečeju i Novom Sadu. Producent je RTS, a izvršna produkcija poverena je "Kombajn filmu".

Prema sinopsisu, prošlo je sedam godina od dešavanja u prethodnom ciklusu. Branko i Lajko dolaze u kaštel na godišnji pomen ocu, grofu Milanu. Branko planira da proda kaštel, po nagovoru verenice, a Lajko da otputuje u Španiju i pridruži se republikancima u građanskom ratu.

Jovan je saglasan sa prodajom kaštela, ali inicijativu prepušta Branku, dok u Lajkove odluke ne želi da se meša. On je i dalje stari namćorasti neženja čiji je život ispunjen bolnim iskustvima sa ženama.

Ponovni susret sa Aleksandrom probudiće kod Branka osećanja za koja je mislio da više ne postoje. To će ga prilično zbuniti, a njegovu novu verenicu staviti u dilemu da li da se bori za njegovu lojalnost ili ne.

A onda će se dogoditi misteriozno ubistvo u blizini kaštela. Istraga poručnika Vasića isteraće na čistac mnoge skrivene tajne i izazvati niz dalekosežnih posledica, navodi se u najavi.