U trenutku dok čitate intervju sa Jelisavetom Orašanin, mlada glumica je na moru. Čim se završila sezona u Beogradskom dramskom pozorištu, koja je za stalnu članicu teatra na Crvenom krstu bila više nego radna, spakovala je kofere i otišla iz grada. Bio joj je potreban odmor kako bi se osvežila za nove profesionalne izazove. Jedan od njih biće snimanje serije „Mio&drag“, čiji je pilot već urađen i emitovan na TV Prva.

U sitkomu, čiji scenario potpisuje Nikola Fišeković, a režiju Srđan Spasić, Jelisaveta je dobila zadatak da se „izgradi“ kao Dunja - ozbiljna poslovna žena, puna samopouzdanja, ali bez mnogo razumevanja i strpljenja za mlađu besposlenu sestru Višnju (Jovana Stojiljković) i njenog dečka Džonija (Andrija Kuzmanović). Pitamo glumicu šta je Dunji životno milo, a šta joj nije drago:

- Milo joj je što je za nju uvek tu njen najbolji drug Viktor (Ivan Zekić), a nije joj draga situacija koju ne može da kontroliše, baš kao što ne može ni svog dedu Miodraga (Nenad Heraković).

Urbana komedija o različitostima, nadanjima, planovima i svakodnevici današnje mladosti na komičan način prikazuje sestrinski odnos i realnost koju žive. Zajednički život dveju karakterno različitih sestara, koje pritom imaju i nespojive životne stilove, postaće nepodnošljiv, pa će se ideja da se razdvoje pojaviti kao spasonosno rešenje. Ali...

- Sestre k’o sestre - ne mogu jedna bez druge, a ne mogu ni jedna s drugom. Taman kada se dogovore da svaka krene na svoju stranu, neočekivani dolazak advokata (Radovan Vujović) učiniće to nemogućim. Tu počinje zaplet - otkriva glumica.

Ovaj sitkom je bio prilika da Jelisaveta obuče poslovnu suknju i sako, ali i da je televizijska publika vidi bez uniforme - u kojoj je stekla popularnost. Ulogom Roksande u „Vojnoj akademiji“ osvojila je veliki broj gledalaca, a tinejdžerke su najviše bile oduševljene kada se u drugom delu „smuvala“ sa Vladom Georgievom..

- Fanovi su slali samo pozitivne poruke. Ovom prilikom pozdravljam sve koji su nam pisali na društvenim mrežama. Čini mi se, da nije bilo njih, ne bi bilo ni serije „Vojna akademija“ - kaže glumica.

I to nije kraj „liste“ na kojoj se u poslednje vreme našlo Jelisavetino ime. Oprobala se i u filmskoj roli, kao Ana, studentkinja medicine. Ona je jedna u nizu kamena spoticanja glavnog junaka filma „Amanet“, kojeg igra, kako kaže, njen dragi kolega Ljubomir Bulajić. Glumica se dobro snašla u debitantskom ostvarenju Nemanje Ćipranića i želja joj je da se i ubuduće oprobava u najrazličitijim glumačkim zadacima. To joj se već dogodilo na pozorišnim daskama, pa joj je svaka uloga u BDP prošle sezone bila posebna.

- Od Katarine iz predstave „Dnevna zapovest“, preko Silvije iz „Harolda i Mod“, do Doris iz predstave „Moj sin samo malo sporije hoda“ - svaka uloga mi je draga. Pošto je najsvežija, moram, ipak, da izdvojim Smiljku iz komada „Kad su cvetale tikve“, koji je režirao Boban Skerlić. Imali smo svakodnevne iscrpljujuće probe, ali mi je velika čast što sam igrala sa bardom Mišom Janketićem, mojim profesorom Draganom Petrovićem Peletom i sa mojim „klasićima“ Milošem Bikovićem, Anjom Alač, Stojanom Đorđevićem i Urošem Jakovljevićem - priča glumica.

Sve te gospođice, kojima je Jelisaveta udahnula dušu, čekaće do jeseni. A ona će, kaže, dotad da uživa kao u pesmi grupe „S.A.R.S.“: „Tamo gde se reka u more uliva, leži naša ljubav najveća, od svih s.... skrivena, vedrim nebom je pokrivena i uvek spremna da nas dočeka...“


NAGRADE SU PODSTREK

Prošle godine Jelisaveta Orašanin se obradovala prestižnom priznanju „Zoranov brk“, koje joj je stiglo „na račun“ Berte iz predstave „Boing, boing“. Na pitanje šta je kao nauk izvukla iz toga, kaže:

- Svaka nagrada je podstrek da nastavite vredno da radite, ali i potvrda za dosadašnji trud. Budućim priznanjima ću se zato radovati sa novim uzbuđenjem. I svakim danom ću sve više raditi na sebi.