PRVI album "Ćelija 44" ("Maskom rekords"), niškog repera Nemanje Miloševića (28), poznatijeg kao Em-Si-En (MCN), za samo dva meseca imao je više od milion pregleda na "Jutjubu" i to bez ijednog spota! Na nekim forumima je po izboru slušalaca proglašen za najbolji hip-hop album na Balkanu u prošloj godini, mada je samo sedmicu bio u 2012. Zato Em Si En smatra da je "Ćelija 44" album za 2013. godinu!

Cobi i Ti Blejzer su radili muziku, a gosti na albumu su Reksona, Ikac, Demonio i Furio, kao i naša predstavnica na "Evrosongu" Sara Jovanović, alijas Sara Jo. Em Si En se iz hobija muzikom bavio 12 godina, snimio je više od sto pesama, koje je objavljivao kao singlove i tako skrenuo pažnju na sebe. Na pitanje po čemu se razlikuje od ostalih srpskih repera, Em Si En, za naš list, kaže:

- Po tome što sam surovo realan. U pesmama ništa ne krijem. Imam veliko životno iskustvo.

Ovaj album je iskrena priča nastala u ćeliji 44 jednog švajcarskog zatvora. Sve pesme su priče koje sam osetio na sopstvenoj koži. Ima i nekoliko ljubavnih, jer sam ja reper sa najviše ljubavnih pesama. To nije uobičajeno za hip-hop, ali vidim da ih ljude vole. Zanimljivo je da baš te numere imaju najviše pregleda na "Jutjubu". Krajnje je neuobičajeno za hip-hop što ne psujem u pesmama i nisam vulgaran.

* Koga cenite od kolega?

- Velika je netrpeljivost i sujeta vlada među hip-hoperima, ali ja sam sa svima u dobrim odnosima. Srbija ima dobre repere, samo su slabo produktivni, jer živimo u teškom i surovom vremenu gde mnoge kocke trebaju da se sklope.


NAJBRŽIMA CD
NAŠ list i "Maskom rekords" nagradiće tri najbrža čitaoca "Novosti" koji danas, u 14 časova, pozovu broj 011/3028-154, sa primerkom prvog albuma Em Si Ena "Ćelija 44".

* Pesme su, spletom okolnosti, nastale u zatvorskoj ćeliji. Kako ste ih zapisivali?

- Imao sam diskmen, blok i hemijsku olovku i zapisivao ideje. Može da me inspiriše neka američka, ruska ili nemačka rep pesma. Ništa nije kradeno na albumu. Ranije sam slušao Tupaka i Bigija. Svako ko se bavi repom - slušao ih je. Ko kaže da mu oni nisu bili uzori, laže! Posle sam slušao Doktora Drea i Snup Doga, a sada svaki dan niče neki novi crnac. Slušam od Silvane do "Nirvane", klasičnu muziku, kafansku, starogradsku, hevi-metal...

* Uz koju pesmu u kafani lomite čaše?

- Trenutno uz "Noći u Sibiru" Saše Matića. Volim "Riblju čorbu" ali i "Plavi orkestar". Sa sedam godina slušao sam album "Smrt fašizmu", koji je ostavio trag na meni. I danas mogu celog da ga otpevam.

* A danas Loša snima sa Draganom Mirković?

- Tako je i u svetu. Dobio sam ponude nekih poznatih narodnih pevača da radim sa njima duete, ali se mnogo kolebam oko toga, jer mislim da mi fanovi to ne bi oprostili.

* Kažu da ste srpski Fifti Sent?

- To neki kažu zbog priče i životnog iskustva. Neka to procene ljudi koji slušaju moj album. Običan sam dečko iz komšiluka. A nisam ni popio devet metaka kao Fifti.

* Pa vi ste pristojan reper?

- Eto, diplomirao sam na jednom privatnom fakultetu, ostala su mi još dva ispita do magistra ekonomskih nauka. Uz to, govorim i nekoliko jezika. Da ne bude kako su reperi neobrazovani.

* Kakvi su vam planovi?

- Ovog meseca ću snimiti spot, možda za pesmu "Ti i ja" sa Sarom Jo. Poznajem je odavno i ona je izrazila želju da peva na mom albumu. Kada sam je čuo kako peva, kao da sam čuo Ališu Kiz. Plan je da u septembru snimim još jedan spot, a u decembru da objavim singl kao najavu za drugi album, koji mora da bude remek-delo. Kada ga budem snimio, ostaviću rep!

* Zašto?

- Dosta je bilo. To mi je plan. Uostalom, već se bavim drugim poslom. Vlasnik sam restorana "Brvnara" u Nišu, gde je najbolji provod na celom jugu. Izvolite!