ONE su uspešne u svom poslu. Mnogi bi im pozavideli na bogatim karijerama i priznanjima, ali pojedine pevačice, glumice i voditeljke mogu da ponesu i epitet najlepših baka na domaćoj javnoj sceni.

Krajem prošle godine baka je postala pevačica narodne muzike Merima Njegomir. Njena najmlađa ćerka Jelena, koja je u braku sa enterijeristom Zoranom Grahovcem, rodila je sina, koji je novopečenoj baki bio najlepši novogodišnji poklon.

- Ovo je moje prvo unuče i predivan je osećaj biti baka - rekla nam je Merima Njegomir.

- Moraću da nagovorim i svoje ostalo troje dece da porade na tome, kako bih imala što više unuka i uživala sa njima. Nadam se da će mi se ta želja uskoro ispuniti.

STOJA NAJMLAĐA BAKA NAJMLAĐA baka na srpskoj estradi je pevačica Stojanka Novaković Stoja. Poznata folkerka je dobila unuka u 34. godini. Stojin sin Milan je u 17. godini dobio ćerku Milicu, a isto toliko godina je imala i pevačica kada ga je rodila.

Za jednu od najlepših i najmlađih baka na javnoj sceni važi i TV voditeljka Marina Rajević-Savić, koja je pre dva i po meseca meseca takođe prvi put postala baka. Ona i njen suprug Dule Savić dobili su unuka Andreja koji se rodio u Francuskoj. S obzirom na to da Vujadin Savić brani boje fudbalskog kluba Bordo, mladi sportista i njegova verenica - glumica Mirka Vasiljević odlučili su da im se sin prvenac rodi upravo tamo. Deda Dule Savić je tek nedavno prvi put video unuka, kada su Vujadin i Mirka sa bebom doputovali u Beograd, uoči novogodišnjih praznika.

Jedno od vodećih mesta na listi najlepših baka zauzima glumica Ljiljana Blagojević, čija je ćerka Kalina prošlog leta rodila devojčicu Mionu. Glumica blistave karijere, koja i danas pleni svojim izgledom, istakla je da se odlično snašla u jednoj od najlepših životnih uloga, da se nikad nije bolje osećala i da uživa u svakom trenutku provedenom sa malom Mionom.

Prošle godine baka je postala i jedna od najlepših srpskih glumica i pevačica Snežana Savić. Njena ćerka Anita Lazić dobila je ćerku Ninu, a poznata umetnica svaki slobodan trenutak provodi sa svojom mezimicom, istakavši da uživa u svakom Nininom osmehu. Najmlađa baka među glumicama je Jelica Sretenović koja je dobila unuka u 42. godini. Popularna Koka iz TV serije “Bolji život” ima petnaestogodišnjeg unuka Miloša, koji sa glumičinom ćerkom živi u Švedskoj, pa je svaki njihov susret praznik. Baka je vrlo rano postala i pevačica narodne muzike Ana Bekuta. Kada joj se rodio unuk Branko popularna folkerka je imala samo 39 godina, a kasnije je dobila i unuku Sonju. Ana, koja je sina jedinca Igora rodila godinu dana pre punoletstva, kaže da joj unuci uvek izmame osmeh.

Najbolja svetska rukometašica svih vremena Svetlana Kitić može da ponese titulu najzgodnije bake. Njen sin prvenac Nikola postao je prošle godine otac, a Ceca kaže da joj osmesi njenog unuka Gorana predstavljaju veliko zadovoljstvo.

- Presrećna sam što sam baka, to je, zaista, neverovatno iskustvo - izjavila je jednom prilikom Ceca Kitić, koju trenutno gledamo u rijalitiju “Parovi” u koji je ušla sa suprugom Milanom Maglićem.

Unuci su uneli veliku radost i u život Dragice Radosavljević Cakane, koja je trostruka baka. Ćerka poznate pevačice Maja ima sina Uroša i ćerke Dunju i Mirku, u čijem društvu Cakana često uživa.