PEVAČ Leo Martin priznaje da je uzbuđen zbog koncerta koji će 14. februara održati u Sava centru i kaže da jedva čeka da zapeva pred beogradskom publikom.

- Bez obzira na trajanje od četiri decenije i nebrojeno koncerata koje sam imao, ovaj mi je posebno važan - kaže nam Leo Martin. - Obećavam da ću dati sve od sebe, samo da me zdravlje posluži. Glas me, srećom, drži, a bez njega ne bih mogao ništa, jer nikada nisam pevao na plejbek. Volim živu muziku i uvek na njoj insistiram. Imaću podršku velikog simfonijskog orkestra i Jadranke Jovanović, na čiju energiju računam.

Pevač najavljuje lepo, ljubavno veče i dodaje da nije slučajno izabrao datum koncerta. Želeo je da spoji dva praznika - Dan zaljubljenih i Svetog Trifuna. Biće, kaže, i ljubavi i vina, a biće i gitare, pa da atmosfera bude kompletna. Na koncertu će, naravno, od srca otpevati pesmu „Odiseja“, a na pitanje da li je razmišljao ili priželjkivao jedan novi hit poput toga, odgovara:

- Teško je na to odgovoriti, naročito zbog mojih godina. Istina je da niko ne zna šta ga čeka, niti šta nosi dan, a šta noć. I nikad se ne zna iz kog grma će da istrči zec. Mada je „Odiseja“ moja jedina neljubavna pesma, dogodila se u pravo vreme, na pravom mestu i nenadano postala veliki hit.

Pevač otkriva recept za dobru formu i kaže da mu godine ništa ne mogu, jer je zadovoljan i živi zdravim životom.

- Treba uvek biti dobro raspoložen, jer to znači - uvek biti zdrav. Kada je čovek zadovoljan i odiše vedrinom i pozitivnom energijom, onda je uvek u formi. To vam je sigurna formula, garantujem.

Osmeh duguje svojoj supruzi i kaže da je imao sreće što je pronašao pravu životnu saputnicu, od koje se ne razdvaja.

- Uživamo zajedno, razgovaramo, putujemo i nadopunjujemo se već decenijama. Zaista vodimo lep život, pa ako da bog - neka tako ostane još jedno 50 godina - veli pevač uz osmeh.