PEVAJUĆI pesmu "Ostani" na festivalu "Sunčane skale", mlada Aleksandra kao da je prizvala da glavna festivalska nagrada ostane u Herceg Novom, dakle, kod kuće. Ostavivši iza sebe duet Maja Odžaklievska - Slaven Knezović ("Ruža uvela") i članice grupe "Bjuti kvins" ("Ti ili on"), osvojila je "Zlatnu sirenu", novčanu nagradu od 10.000 evra i automobil marke "kija".
Posle proglašenja pobednika, "hit" novinarsko pitanje bilo je da li je glasanje namešteno, budući da je Aleksandra ćerka Slobodana Bučevca, direktora festivala!
- Bilo ko od prvih desetoro da je pobedio ne bi bilo greške. Ovo pitanje moglo bi da bude postavljeno jedino da je kompozicija "Ostani" loša, a svi su saglasni da je odlična, pa ne vidim razlog za sumnju. Uostalom, nisam glasao ja nego žiri - rekao je Bučevac.
Aleksandra je proteklih deset meseci boravila u Njujorku. Učila je pevanje kod Ričarda Finka, koji je sa Džonom Kamingom autor muzike i aranžmana za kompoziciju "Ostani", dok su tekst pisali Ognjen Nedelkovski i Rastko Savić.
- Imala sam ogromnu tremu zato što se takmičim sa ljudima poput Maje Odžaklievske. Sve kompozicije su bile toliko dobre da su mogle da budu pobedničke - kaže Aleksandra.