POBEDA Stefana Filipovića na Budvanskom festivalu, koji je završen, za mnoge je bila očekivana. Još pre finala šuškalo se da je prvo mesto rezervisano za ovog mladog i talentovanog crnogorskog pevača, navodno, zahvaljujući njegovom ocu koji je funkcioner u opštini Budva. Stefan je trijumfovao pesmom "Nebo i more", kompozitora Dragana Brajovića Braje, drugo mesto pripalo je grupi "Bjuti kvins", a treće "No nejmu".
- Znao sam da je pesma kvalitetna i da će biti u vrhu, ali se nisam nadao pobedi - kaže Stefan Filipović. - Prošle godine sam na Budvanskom festivalu osvojio drugo mesto i imao svega tri poena manje od pobednika, čija se pesma posle više nigde nije ni čula.
Stefan je na ovom festivalu pre dve godine dobio nagradu za najboljeg debitanta koju dodeljuje Kompanija "Novosti". Kada je preksinoć izašao na scenu da otpeva pobedničku pesmu publika ga je dočekala aplauzima. Kompozitor Dragan Brajović o navodnim spekulacijama oko glasanja kaže:
- Prva dva mesta su realna. Redosled je mogao da bude i drugačiji. Stefan je odličan pevač i zato sam odlučio da radim sa njim i da ga uzmem u svoj tabor. Rekao sam još na početku festivala biće Graja ili Braja. To se i desilo.
Pretprošle godine trijumfovao je pesmom "Sve je isto samo njega nema", u interpretaciji Tijane Dapčević. Braja je pre dve godine kao autor pobedničke pesme dobio automobil "polo" koji je dao ocu, a sada "sitroen" koji će pokloniti ženi. Pobedu je proslavio preksinoć u jednom kafiću u Starom gradu, u društvu prijatelja. Između ostalih, tu su bili Dragan Kojić Keba sa suprugom Oljom i ćerkom Natašom, Dača Ikodinović, Nataša Bekvalac, Raka Marić iz "Muzik star prodakšna" i Vladimir Savičić Čobi.


NAGRADA "NOVOSTI"
NAGRADU za najboljeg debitanta, koji tradicionalno dodeljuje kompanija "Novosti" dobila je Mirjana Aleksić. Ona se predstavila pesmom "Pustinja". Mirjana je iz Bogatića kod Šapca i pevanjem se aktivno bavi već sedam godina.
- Nadala sam se ulasku u finale, ali nisam očekivala nagradu - kaže Mirjana. - Redovno čitam "Večernje novosti" i zato ovo priznanje za mene ima poseban značaj.