POBEDNICA festivala narodne muzike "Dragiša Nedović", u Vrnjačkoj Banji, Ana Bekuta, koja je trijumfovala pesmom "Dobro jutro, lepi moj", smatra da je bila bez premca. O tome ona, za "Spektakl", kaže:
- Očekivala sam nagradu, ali ne prvu. Pesma je zaista odlična i da tako ne mislim ne bih se prijavila na festival. Posle proglašenja pobednika, organizatori su mi priredili iznenađenje. Doveli su trubače uz koje smo se veselili sve do jutra.
* Mnogi smatraju da vaša pesma nije u duhu tradicionalne srpske muzike...
- Pesma jeste narodna. Istina je da je predsednik žirija Miroslav Ilić bio protiv modernih pesama, ali nije mogao da nadglasa ostale članove žirija. Uostalom, ako su mislili da nije u duhu tradicije, zašto su je prihvatili na konkursu. Moram da pohvalim i numeru Jelene Broćić (nagrada za najbolju interpretaciju) i pesmu koju je komponovao Futa Radulović. Da nije bilo nas, festival bi bio manje zanimljiv.
* Kako ćete potrošiti nagradu od 120.000 dinara?
- Nagrada pripada kompozitoru Stevici Simeunoviću. Više od pola "spiskali" smo na trubače, iće i piće posle festivala. Ali ne žalimo, jer smo za to imali dobar razlog.

U DUHU TRADICIJE
DIREKTOR festivala Dragan Alimpijević tvrdi da je pobednička pesma u duhu naše muzičke tradicije.
- Manifestacija nije zamišljena kao festival na kojem će se izvoditi samo takozvane "dvojke" - kaže Alimpijević. - Čak je i stvaralački opus Dragiše Nedovića bio mnogo širi. Osnovna ideja je da se na ovom festivalu promoviše srpska narodna muzika, a pesma Ane Bekute jeste u tom duhu. Nema "turcizma", niti drugih sumnjivih stilova. Nije samo "dvojka" deo naše narodne muzike.