PESMA "Ružo moja bela" kompozitora Miće Nikolića, koju je pevala Merima Njegomir, pobedila je, na festivalu "Zlatiborska pesma" na Zlatiboru. Merima se okitila nagradom za najbolju interpretaciju, a autor pobedničke pesme dobio je i priznanje za najbolji aranžman. Međutim, Mića Nikolić zbog zakazane "tezge" preksinoć nije bio na Zlatiboru tako da je propustio priliku da sa Merimom podeli radost zbog tri osvojene nagrade.

Drugo mesto osvojila je pesma "Hej, drugovi moji", kompozitora Miše Mijatovića, u interpretaciji Nedeljka Bilkića. Merima Njegomir svojim glasom nije oduševila samo članove žirija, već i publiku. - Ala, peva tetka. Svaka joj čast - čuli su se komentari. Svoje obožavaoce u publici imao je i pevač Milan Babić. - Što je visok i lep - govorila je starija gospođa prijateljici.

Ljubiša Stojanović Luis došao je sa mladom suprugom Silvanom, koja je u osmom mesecu trudnoće. Tako će poznati pevač uskoro peti put postati otac. Miroslavu Iliću, koji je u revijalnom delu programa oduševio nastupom, društvo je pravio otac Žika. Uz narodnjake preksinoć su se najviše veselile voditeljka Ana Mihajlovska i njena drugarica iz televizijskog serijala "Jednostavan život". Naročito kada je Miroslav Ilić zapevao "Selo je moje cela Šumadija" i "Polomiću čaše od kristala". Ispred restorana, u kojem su izvođači prekraćivali vreme do nastupa, preksinoć su nakratko viđeni Mlađan Dinkić i Đula iz grupe "Van Gog". Po svemu sudeći, nisu želeli da se mešaju sa "folkerima", pa su ubrzanim koracima produžili dalje. Festival "Zlatiborska pesma" završen je sinoć kada je publika još jednom imala priliku da čuje nagrađenu sa prethodne večeri, ali i druge pevače.

NAGRADE
ZA NAJBOLjEG debitanta festivala proglašen je Miroslav Milinković. Priznanje za najbolji tekst dobili su Mina Mišković i Nemanja Uskoković , koji su napisali pesmu "Nisi bio za mene". Pesmu je pevala mlada pevačica Nena Đurović.

BRENA KOD KUSTE
REŽISER Emir Kusturica prekjuče je na Mokroj Gori bogatim ručkom ugostio Lepu Brenu, Bobu Živojinovića, Kebu i ministra finansija Mlađana Dinkića. S njima u društvu bio je i Đule iz "Van Goga".

ZABORAVNI PEVAČI
Na generalnoj probi, pevač Beki Bekić tražio je od organizatora da na bini postave pult na kojem će biti ispisan tekst pesama, jer mnogi pevači ne znaju tekst napamet.