ČEDA TRPI JAKE BOLOVE: Zdravstveno stanje političara je izuzetno komplikovano, porodica je zabrinuta

Novosti online

12. 01. 2021. u 08:30

ZDRAVSTVENO stanje Čedomira Jovanovića, lidera Liberalno demokratske partije koji se već nekoliko dana nalazi u KBC „Dragiša Mišović“ izuzetno je komplikovano.

ЧЕДА ТРПИ ЈАКЕ БОЛОВЕ: Здравствено стање политичара је изузетно компликовано, породица је забринута

Foto: Tanjug

On ima obostranu upalu pluća, otežano diše, ima strašne bolove u grudima i stomaku, konstantno povišen pritisak, ali test pokazuje da je negativan na koronavirus. Međutim, iako su lekari uvreni da je sve to povezano s teškim oblikom korone koji je imao u julu, još uvek ne mogu da utvrde šta konkretno izaziva tako jake bolove.

- Pod konstantnim je nadzorom konzilijuma lekara, u bolnicu je smešten nakon što mu je pozlilo, a problemi koje je imao izgledali su kao infarkt. Srećom, to se nije desilo. Lekari sada sumnjaju na emboliju pluća ili upalu kičmene moždine, što je jako ozbiljna stvar, a primećeno je da ima i probleme sa crevima. On se trudi da bude optimističan i da se ne žali, jer su njegova supruga, deca i prijatelji preplašeni, ali nije dobro, povremeno ga priključuju i na kiseonik i daju mu mnogo lekova protiv bolova i onih koji snižavaju pritisak - kaže izvor blizak političaru.

Jovanović je, podsetimo, u julu po izlasku sa Infektivne gde je danima ležao pričao o svojoj teškoj borbi sa koronavirusom i opisivao kroz kakav je pakao prošao.

- Mene je to razbilo, ja ne ličim na sebe, ne smem ni da stanem na vagu da vidim koliko sam kilograma izgubio, danima nisam mogao glavu s jastuka da podignem. Jedino u svemu što sam mogao da vidim je osećaj koji stičete tek kada se suočite sa tim poražavajućim iskustvom, nekom vrstom griže savesti što ste porodicu, prijatelje, ljude u bolnici ugrozili svojom bolešću. O tome sam razmišljao više nego o bilo čemu drugom - ispričao je on tada.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)