KO ĆE DA BRANI RUSE OD NATO? U Skupštini rasprava o sastavu parlamentarnih delegacija, naprednjak Banđur prozvao kolege Šormaza i Dragišića

S. S. R.

27. 11. 2020. u 20:45

VESTI da su poslanici Srbije, tokom zasedanja Parlamentarne skupštine NATO, branili Rusiju i predsednika Vladimira Putina, što se ranije često dešavalo, ako je suditi po novoizabranom "srpskom timu", ubuduće neće biti.

КО ЋЕ ДА БРАНИ РУСЕ ОД НАТО? У Скупштини расправа о саставу парламентарних делегација, напредњак Банђур прозвао колеге Шормаза и Драгишића

Šormaz i Đukanović na sednici PS NATO

Kako je sklopljena delegacija zasmetalo je poslaniku SNS Milošu Banđuru, koji je ocenio da su u njoj NATO lobisti koji vređaju Rusiju, kako bi se dodvorili Alijansi. On je time prst direktno uperio u šefa tima pri PS NATO Dragana Šormaza, koji je, kako je rekao, "glasnogovornik NATO:

- Često se pitam da li je on naš predstavnik tamo ili njihov ovde.

Banđur je potkačio i profesora Zorana Dragišića, koji je Rusiju označio kao inicijatora protesta ispred parlamenta u Srbiji. Zamerke nije imao na poziciju Vladimira Đukanovića koji je takođe član tima pri PS NAto.

Dragišić je, za "Novosti", rekao da neće da komentariše stav kolege, jer je iz istog poslaničkog kluba.

- Sve što imam reći ću u okviru poslaničkog kluba - rekao je Dragišić, koji nije želeo ni da nam odgovori na pitanje da li je za članstvo Srbije u NATO ili da ostanemo na sadašnjem nivou saradnje kroz Partnerstvo za mir.

Ni Šormaz se ovim povodom nije oglašavao, ali je njegova ljubav prema NATO odavno poznata. On na "Tviteru" skoro svakodnevno hvali Alijansu, a napada Rusiju, pa čak i na temu virusa korona, pitajući Moskvu šta je sa vakcinom "sputnjik".

Banđuru je i zasmetalo i što je u delegaciji ODKS Dušan Bajatović (SPS), navodeći da skoro nikad ne dolazi na sednice, kao i da se "stvara slika da Rusija ne može da živi bez Bajatovića". Iste zamerke imao je i na Stefana Krkobabića iz PUPS, koji je zamenik član delegacije u PS SE, a retko se može videti u parlamentu.

Kako saznajemo, Bajatović treba da primi još nekoliko terapija, jer je zaražen virusom korona, a onda će odgovoriti na sve optužbe na svoj račun, koje su ovih dana stizale sa raznih strana - od potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, pa do Binđura.

TIMOVI U 11 ORGANIZACIJA

SKUPŠTINA Srbije ima delegacije u 11 međunarodnih organizacija. To su Savet Evrope, PS NATO, PS Frankofonije, ODKP, PS pravoslavlja, PS Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, kao i u parlamentima Centralnoevropske inicijative, Mediterana, OEBS, Crnomorske ekonomske saradnje i Interparlamentarne unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri