BRNABIĆEVA PORUČILA OPOZICIJI: Pročitajte nešto pametno od Zurofa, čoveka koji je najveći svetski autoritet na temu genocida

Novosti online

21. 05. 2024. u 14:58

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić osvrnula se na današnji komentar Efraima Zurofa, koji je poznat kao "lovac na naciste", o sramnoj rezoluciji o Srebrenici, te poručila predstavnicima opozicije da od Zurofa mogu mnogo toga pametnog da čuju i pročitaju.

БРНАБИЋЕВА ПОРУЧИЛА ОПОЗИЦИЈИ: Прочитајте нешто паметно од Зурофа, човека који је највећи светски ауторитет на тему геноцида

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

- Za sve Šolakove medije, opozicione političare i njihove analitičare koji se utrkuju ko će glasnije i više puta da vikne da je Srebrenica genocid, i koji ovih dana, više nego ikada do sada, mrze i preziru @avucic samo zato što se svim snagama bori protiv ove i ovakve rezolucije, evo da nešto pametno čuju i pročitaju od čoveka koji je, pored Jehude Bauera, najveći svetski autoritet na ovu temu - Efraima Zurofa.

"Zurof, poznat kao "lovac na naciste", ocenio je da je Generalna skupština UN najgore mesto za glasanje o pitanju Srebrenice "zato što je to političko glasanje, a ne analiza istorijskog događaja".

Govoreći o podršci Nemačke za rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Zurof je ocenio da je za tu državu rezolucija povoljna jer "Nemci, naravno, uvek žele da podele krivicu".

"Dakle, ovo je jedna farsa, ovo je potpuna farsa. Ako je Srebrenica genocid, ko zna koji drugi incidenti koji nisu genocid će doći u UN gde će biti traženo da se predstave kao genocid", upozorio je Zurof i ukazao da postoji opasnost da značenje reči genocid bude razvodnjeno i da izgubi svoj smisao."

No, valjda Pavle Grbović, Biljana Đorđević, Marinika Tepić, Dragan Đilas, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Ćuta i ostali više znaju na ovu temu od Efraima Zurofa.

Što se nas tiče - ponosni na @predsednikrs @avucic i Srbiju koja se ne plaši da se bori za istinu i pravdu! - napisala je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: KAKO IZGLEDA DEMOKRATIJA NA N1: Voditeljka odmah prekinula emisiju zbog onoga što je rekao profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu