NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

REAKCIJA STEJT DEPARTMENTA KAO I UVEK MLAKA: Amerikanci samo razočarani akcijom Kurtijeve policije na severu KiM

Милица Шкорић
Milica Škorić

21. 05. 2024. u 08:21

AMERIČKI Stejt department saopštio je da je razočaran "što je (tzv.) kosovska policija preduzela akciju u finansijskim institucijama na severu Kosova po nalogu (tzv.) Ministarstva unutrašnjih poslova".

РЕАКЦИЈА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА КАО И УВЕК МЛАКА: Американци само разочарани акцијом Куртијеве полиције на северу КиМ

Foto EPA

- Pitanja u vezi sa ovim kancelarijama bila su predmet dugih diskusija u okviru dijaloga koji vodi Evropska unija. Ova akcija nije koordinisana sa međunarodnim partnerima i eskalira tenzije. To podriva percepciju o dobroj veri (tzv.) Kosova u rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom kroz dijalog koji vodi EU - navodi se u odgovoru portparola Stejt departmenta Glasu Amerike.

Kako se dalje navodi u odgovoru portparola Stejt Departmenta "Vlada SAD je dosledno pozivala na koordinaciju između naših vlada kako bi podržala napredak (tzv.) Kosova na njegovom evroatlantskom putu, a poslednji put je to uradila podsekretarka Elizabet Alen na svom sastanku sa (tzv.) premijerom Kurtijem 19. maja".

Ponavljaju i "jasnu zabrinutost" SAD zbog primene izmenjene uredbe tzv. Centralne banke Kosova koja ograničava uvoz i upotrebu srpskog dinara na KiM.

- Pozivamo (tzv.) vladu Kosova da se vrati konstruktivnom angažovanju u dijalogu uz posredovanje EU kao odgovarajućem kanalu za rešavanje pitanja u vezi sa normalizacijom odnosa između (tzv.) Kosova i Srbije i da se pozabavi osnovnim potrebama svih svojih građana - uključujući i one iz srpske manjine - negativno pogođenim nedavnim promenama valutnih propisa - kažu iz Stejt departmenta za Glas Amerike.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO - Dokaz da Kurtujev poslušnik Radoica Radomirović namešta Srbe na hapšenje šiptarima

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo