VUČIĆ “NAORUŽAN” GORSKIM VIJENCEM BRANI SRPSKE INTERESE U UN: Knežević za “Novosti” - I dalje verujem da će Spajić glasati protiv rezolucije

M. Škorić

16. 05. 2024. u 11:19

LIDER Demokratske narodne partije iz Crne Gore Milan Knežević rekao je za "Novosti" da veruje da će premijer Crne Gore Milojko Spajić doneti jedinu ispravnu odluku i glasati protiv rezolucije o Srebrenici.

ВУЧИЋ “НАОРУЖАН” ГОРСКИМ ВИЈЕНЦЕМ БРАНИ СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ У УН: Кнежевић за “Новости” - И даље верујем да ће Спајић гласати против резолуције

Foto: DF

Knežević je naglasio da Spajić to treba da učini ne zbog opstanka vlade, ili svog opstanka, već zbog samog sebe i, kako je naveo, "svog belega u istoriji".

- Ovih dana vodi se javna i šaptačka kampanja protiv mene kako u Crnoj Gori, tako u državama kosponzorima iz regiona, da svoje stavove saopštavam po nalogu Aleksandra Vučića. Oni koji su navikli da čitav život primaju stavove od trećih sekretara ambasada sponzora rezolucije, moraju da shvate da postoje ljudi koji im nisu ni nalik. Javno saopštavam svoje stavove i stojim iza njih, jer znam da štitim interese mog naroda gde god živeo. To sam saopštio i premijeru Spajiću. Aleksandar Vučić nije opredeljivao moje stavove ni ranije, a ni sad oko Srebrenice, a to što smo se našli na istom putu, znam da smeta mnogima koji su odabrali stranputice izdaje i nacionalne sramote. Što se tiče premijera Spajića, i dalje verujem da će doneti jedinu ispravnu odluku, i glasati protiv Rezolucije o Srebrenici, rekao je Knežević za "Novosti".

Komentarišući predlog predsednika crnogorskog parlamenta Andrije Mandića da se izglasa i rezolucija o Jasenovcu, i burnu reakciju iz Hrvatske, Knežević je rekao da Hrvati sada protestuju zato "što još pamtimo Jasenovac" i dodao da, kako je naveo, pamtimo i "doček Hitlerovih trupa u Zagrebu, dok su istovremeno goreli Podgorica i Beograd".

Srpske žrtve su uvek najlakše, naravno ako uspemo da ih nađemo po zatravljenim masovnim grobnicama, ili kad opadne vodostaj Save da isplivaju srpski skeleti. A u međuvremenu, oni koji su nas genocidirali i pogromizovali, konspozorišu rezolucije u kojima nas mnogostradalni narod žele označiti genocidnim. Reakcija Hrvatske na rezoluciju o Jasenovcu je očekivana, jer oni najbolje znaju šta su pripadnici hrvatskog naroda u ustaškim formacijama NDH radili Srbima, Jevrejima i Romima. Pesnik Paul Celan koji je preživeo Holokaust napisao je pesmu: "Fuga smrti", u kojoj se ponavljaju stihovi: "smrt je majstor iz Nemačke" a kad je u pitanju stradanje srpskog naroda u Drugom svetskom ratu, parafraza bi zvučala ovako: "Smrt je majstor iz NDH." A sad protestuju što još pamtimo Jasenovac. Ali pamtimo i doček Hitlerovih trupa u Zagrebu, dok su istovremeno goreli Podgorica i Beograd, kazao je Knežević.

Knežević je naveo da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio Njegoševa sabrana dela.

- Sve što smo naučili o borbi za opstanak, nezavisnost, slobodu, naučili smo od Njegoša. A pošto znam da često citira Njegoša, smatrao sam da je simbolički važna poruka da Aleksandar Vučić "naoružan" Gorskim vijencem i Lučom mikrokozmom brani interese srpskog naroda u UN. Mada Majakovski kaza: "kako u debelo uvo zabosti nežnu reč", odgovor je jasan: Njegoševim stihovima, naglasio je on.

BONUS VIDEO: PUTIN U PEKINGU: Pogledajte ceremoniju dobrodošlice ruskom lideru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)