BRNABIĆ RAZGOVARALA SA ZANIJEROM: Lokalne izbore 2. juna građani dočekuju u mnogo drugačijoj atmosferi

Novosti online

10. 05. 2024. u 15:53

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom posmatračke Misije ODIHR-a ambasadorom Lambertom Zanijerom.

БРНАБИЋ РАЗГОВАРАЛА СА ЗАНИЈЕРОМ: Локалне изборе 2. јуна грађани дочекују у много другачијој атмосфери

Foto: Peđa Vučković

Brnabić je na početku istakla da lokalne izbore 2. juna građani dočekuju u mnogo drugačijoj atmosferi nego što je to bio slučaj sa prethodnim izborima 17. decembra 2023. godine. Ona je rekla da je glavni razlog za to dijalog između stranaka vladajuće većine i opozicije, koji je uspostavljen u Narodnoj skupštini. Ona je upoznala Zanijera da u tom dijalogu, pored parlamentarnih stranaka, učestvuju i predstavnici organizacija civilnog društva (udruzenja CRTA, CeSID i Transparentnost Srbija).

Kako je predsednica Narodne skupštine napomenula, po prvi put u istoriji našeg parlamenta, jednom radnom grupom predsedava predstavnik organizacije civilnog društva, što je sada slučaj sa Radnom grupom za unapređenje izbornog procesa. Brnabić je napomenula da će ta radna grupa raditi i na svim prethodnim preporukama ODIHR-a koje nisu u potpunosti implementirane, a ne samo na preporukama iz finalnog izveštaja ODIHR-a od februara ove godine.

Predsednica je dodala da je za Srbiju izuzetno važno da na lokalnim izborima bude prisutno što više posmatrača, koji mogu pomoći u tome da se naš izborni proces dodatno unapredi.

Zanijeri je pozdravio uspostavljanje širokog dijaloga u parlamentu i pohvalio zalaganje predsednica Brnabić na tom polju. On je kao posebno pozitivno istakao transparentnost u radu na implementaciji ODIHR preporuka, kao i učešće organizacija civilnog društva u kompletnom procesu.

Brnabić i Zanijeri složili su se da Srbija nastavlja saradnju sa ODIHR-om i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo.

BONUS VIDEO: BOŠNjACI POTVRDILI DA JE VUČIĆ BIO U PRAVU! Evo protiv čega se predsednik bori svom snagom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)