MALI STIGAO U VAŠINGTON: Ministar finansija od danas do 20. aprila na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke

Tanjug

18. 04. 2024. u 07:30

POTPREDSEDNIK vlade i ministar finansija Siniša Mali boraviće u radnoj poseti Vašingtonu od danas do 20. aprila, gde će učestvovati na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke.

МАЛИ СТИГАО У ВАШИНГТОН: Министар финансија од данас до 20. априла на пролећном заседању ММФ и Светске банке

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

 Tokom boravka u Vašingtonu, ministar Mali će imati niz bilateralnih susreta sa rukovodstvom MMF-a i Svetske banke, sa brojnim investitorima i predstavnicima međunarodnih rejting agencija, sa kojima će razgovarati o ekonomskoj politici Srbije, našim makroekonomskim pokazateljima i očekivanjima za naredni period, investicijama i privrednom ambijentu u Republici Srbiji.

Prolećni sastanak MMF-a i Svetske banke počeo je u ponedeljak, 15. aprila i traje do subote, 20. aprila. Skup u Vašingtonu okuplja guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenata, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja. Ministar Mali će danas prisustvovati sastanku Konstituence i, između ostalih, razgovarati sa zamenikom direktora MMF-a Bo Lijem, direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom, predstavnicima rejting agencije "Standard and Poor΄s" i potpredsednikom MIGA Džunaidom Kamalom Ahmadom.

Drugog dana posete Vašingtonu, u petak, 19. aprila, Siniša Mali će prisustvovati investitorskom sastanku, kao i Komitetu za razvoj, i razgovarati sa potpredsednicom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Antonelom Basani i predstavnicima rejting agencije "Moody΄s". Potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali će se u subotu, 20. aprila sastati sa izvršnom direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

BONUS VIDEO:

Aleksićev poslanik jedini se nije javio za reč u Savetu Evrope

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)