"SRAMITE SE": Gujon odgovorio Violi fon Kramon - Ne širite lažne vesti

Novosti online

17. 04. 2024. u 18:12

DIREKTOR Uprave za sardnju sa dijasporu i Srbima u regionu Arno Gujon reagovao je na objavu poslanice Evropskog parlamenta i izvestioca za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon o navodnoj zabrani prelaska na Batrovcima za vozila sa Kosova i Metohije, rekavši da su u pitanju lažni snimci.

СРАМИТЕ СЕ:  Гујон одговорио Виоли фон Крамон - Не ширите лажне вести

Foto I. Marinković

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da se na svim graničnim prelazima, uključujući i Batrovce, sprovodi pojačana bezbednosna kontrola, što je legitimno pravo svake suverene države, napisao je Gujon na druptvenoj mreži Isks.

Ne širite lažne vesti zasnovane na lažnim snimcima. Sramotite se, poručio je Gujon.

- Što se tiče slobode kretanja, ona u Srbiji postoji za sve i svuda, osim u našoj južnoj pokrajini KiM, gde privremeno vladaju međunarodno nepriznati separatisti, koji su nasilno preuzeli vlast. Nažalost, tamo već 25 godina nema slobode kretanja, kako za Srbe, tako i za Rome i Gorance koji ne mogu slobodno da se kreću u gradovima južno od reke Ibar. To je posebno izraženo u vreme verskih praznika, kada ih napadaju albanski ekstremisti, kao što je bio slučaj prošlog Božića, kada je albanski terorista pucao u dva civila i ranio srpsku decu Stefana (11) i Miloša (19 godina). Taj terorista je trenutno na slobodi, dok ta dva dečaka žive u zatvoru na otvorenom u svom getu (tzv. „enklavi“). Nadam se da ćete i ubuduće pominjati kršenja ljudskih prava i osnovnih sloboda na Kosovu i Metohiji, iako su žrtve Srbi, Romi i Goranci, napisao je Gujon.

Prethodno je Vila fon Kramon na istoj društvenoj mreži objavila da bi Srbije trebalo da pusti vozila sa tzv. Kosova da na Batrovcima pređu granicu.


BONUS VIDEO: BRNABIĆ: Sramota je da se Đorđe Stanković tokom rasprave u SE ne javi za reč, a narod mu plaća sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)