"VRHUNSKA NEODGOVORNOST OPOZICIJE!" Brnabićeva - Đilasova "Srbija protiv nasilja" sada ima nove zahteve

Novosti onlajn

16. 04. 2024. u 15:07

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da su predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja", posle samo sedam dana od kada su poslali predloge vezano za izborne uslove, ovog jutra poslali nove koji nemaju veze sa starim predlozima, koji ne mogu da se prihvate.

ВРХУНСКА НЕОДГОВОРНОСТ ОПОЗИЦИЈЕ! Брнабићева - Ђиласова Србија против насиља сада има нове захтеве

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Brnabićeva je kazala da taj deo opozicije sada traži da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama ustavnog zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine.

- Nema veze kad im je vreme, koliko je Ustavom zagarantovan mandat, i mi sad kažemo kad su izbori. Mislim da nije prošlo ni sedam dana kad sam rekla da to neću da prihvatim, i da ako otvorimo presedane, tu nema kraja - rekla je ona.

Kako je dodala, "za ne verovati" je šta se dešava i kakva je vrhunska neodgovornost opozicije. Ona je dodala da je ta grupacija obavestila da su pre četiri dana obavestili OEBS zvanično sa zahtevom da posreduje u nečemu što oni zovu "postpredizborna kriza u Srbiji", a imate ljude koji su bacali "drvlje i kamenje" što je pozvala, kako kaže, više ambasadora u svojstvu posmatrača na prošli sastanak.

Brnabićeva je kazala da ostaje sastanak za sutra u 9 ujutru i poručila da će se do kraja nedelje formirati Komisija za rad na izmenama i dopunama zakona vezano za izbore, kao i da će se raditi na Komisiji za uvid u birački spisak. Zahvalila je svima koji u tome budu želeli da učestvuju.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?