ŠPANIJA NEĆE GLASITI ZA PRIJEM LAŽNE DRŽAVE U SAVET EVROPE: Ministarstvo spoljnih poslova - Zadržaćemo svoju poziciju prema Prištini

Novosti online

15. 04. 2024. u 21:47

MINISTARSTVO spoljnih poslova Španije potvrdilo je da će ta zemlja zadržati svoju poziciju prema Prištini po pitanju članstva u Savetu Evrope, odnosno da će biti protiv.

ШПАНИЈА НЕЋЕ ГЛАСИТИ ЗА ПРИЈЕМ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ У САВЕТ ЕВРОПЕ: Министарство спољних послова - Задржаћемо своју позицију према Приштини

Foto: Shutterstock

- Što se tiče Komiteta ministara, gde je izneta pozicija Španije, ono što možemo da kažemo jeste da Španija ostaje pri svom stavu o Kosovu*, kaže se u odgovoru za prištinske medije, u kojem uz Kosovo stoji fusnota.

Navodi se da Španija, takođe, ne vidi drugi način za rešavanje sporova između Beograda i Prištine, osim dijaloga, zbog čega Madrid podržava dijalog kojem posreduje visoki predstavnik Evropske unije.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope sutra će glasati o članstvu lažne države Kosovo.

Odbor za pravna pitanja i ljudska prava PSSE danas je podržao nacrt mišljenja o članstvu tzv.  u Savetu Evrope.

Ipak, na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, srpska delegacija podnela je 10 amandmana, a među njima i jedan kojim se traži odlaganje odluke o zahtevu za članstvom lažne države.

(Kosovo online)

BONUS VIDEO: VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?