DŽAFERI DIVLJA IZ SKOPLJA: Severna Makedonija će sutra glasati da Priština uđe u Savet Evrope

Novosti onlajn

15. 04. 2024. u 16:12

PREMIJER Severne Makedonije Taljat Džaferi rekao je da će ta država sutra u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope glasati za to da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope.

ЏАФЕРИ ДИВЉА ИЗ СКОПЉА: Северна Македонија ће сутра гласати да Приштина уђе у Савет Европе

Foto: Printskrin/Jutjub

"Kao zemlja koja podržava (tzv.) Kosovo, mi smo dali sve instrukcije koje naši predstavnici u nadležnim organima treba da daju. Konkretno, sutra u Strazburu delegacija Skupštine Republike Severne Makedonije ima sva uputstva za podršku inicijativi i glasanju za članstvo Kosova“, rekao je Džaferi u intervjuu za prištinsku Ekonomija onlajn.

On je rekao da će Severna Makedonija podržati Prištinu u pristupanju Savetu Evrope, jer smatra da tzv. Kosovo i zemlje regiona "treba da budu članice svih međunarodnih organizacija".
Džaferi je danas u Prištini razgovarao s predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani koja je posle sastanka saopštila da je Džaferi kazao da Priština ima punu podršku za članstvo u SE, kada je reč o Severnoj Makedoniji.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)