VUČIĆ: Velika zainteresovanost Francuza za Ekspo 2027.

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 04. 2024. u 11:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da su mnogi francuski investitori zainteresovani za Ekspo 2027. čiji je domaćin Beograd.

ВУЧИЋ: Велика заинтересованост Француза за Експо 2027.

Foto arhiva Novosti

Na pitanje da li je tačno da je neverovatna zainteresovanost francuskih privrednika koji žele da ulažu u Ekspo, Vučić je odgovorio da jeste, i da hoće i da grade i zarade novac, što je, kaže, logično. Kaže da se već ušlo u detalje vezano za tu međunarodnu izložbu.

- Ako uzmete njihovog kustosa, onda će vam vidljivost Ekspa biti za 10 odsto veća nego što bi bila inače, dakle govorim vam o detaljima. Mi smo već ušli u mnogo detalja vezanih za Ekspo i mi imamo specijalizovane kompanije sa kojima razgovaramo o letećem taksiju i da obezbedimo punu sigurnost, a da budemo svetsko čudo u tom trenutku - rekao je Vučić.

On je dodao da francuske kompanije mnogo toga rade i grade, uključujući i dizajn za linije metroa.

- Mnogo toga radimo, mnogo toga gradimo, njihove kompanije nam sad rade projekte i za Beograd-Šid, Beograd-Niš i treba da završe kompletan dizajn prve linije metroa za mesec dana, odlično rade dizajn druge linije metroa. Sve nam brže ide oko druge linije - rekao je Vučić.

Onda moramo da angažujemo i da učimo ljude kako da upravljaju metroom, kao što ćemo morati da šaljemo naše vojnike, naše pilote da nauče za različite stvari kako da upravljaju "rafalima", rekao je Vučić i dodao da ima "milion stvari" koje moraju da se "uvežu" da zemlja ide napred.

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA - Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom Rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave