"DOBRO NAM DOŠLI, DRAGI PRIJATELJU": Vučić dočekao predsednika Kipra, važni sastanci u planu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2023. u 13:55 >> 14:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa ispred Palate Srbija.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ, ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ: Вучић дочекао председника Кипра, важни састанци у плану (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: printskrin/Instagram

- Dobro nam došli, dragi prijatelju. Radujem se Vašoj poseti, uveren da ćemo zajedničkim radom dodatno osnažiti saradnju i prijateljstvo između naših država i naroda - napisao je predsednik Vučić na društvenim mrežama.

Doček ispred Palate Srbija

Gost sa Kipra je dočekan uz najviše državne počasti, uz gardu Vojske Srbije i crveni tepih, a u delegaciji Srbije koja je dočekala Hristodulidisa su ministri odbrane i spoljnih poslova Miloš Vučević i Ivica Dačić.

Na početku posete intonirane su himne Srbije i Kipra.

Foto Printskrin/Tanjug AP

FOTO: Printskrin/Tanjug AP

FOTO: Printskrin/Tanjug AP

FOTO: Printskrin/Tanjug AP

Foto Printskrin/Tanjug AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle svečanog dočeka podelio na svom Instagram nalogu fotografiju njega i prvog čoveka Kipra.

Foto: Printskrin

Plan posete

Predsednika Republike Kipar Nikos Hristodulidis od danas boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Aleksandar Vučić.

Ceremonija svečanog dočeka predviđena je ispred Palate ''Srbija'', posle čega će uslediti sastanak Vučića i Hristodulidisa, saopštila je pres-služba predsednika.

U okviru posete planiran je plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar, a posle njega i izjave za medije dvojice predsednika.

Drugog dana posete biće održan Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, a zatim ceremonija potpisivanja niza memoranduma o razumevanju u prisustvu Vučića i Hristodulidisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku