SRPSKA LISTA O GOVORU VUČIĆA: Srpski narod na KiM i danas potvrđuje podršku svom predsedniku

Novosti online

21. 09. 2023. u 21:32

SRPSKA lista, oglasila se povodom istorijskog govora predsednika Srbije, Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

СРПСКА ЛИСТА О ГОВОРУ ВУЧИЋА: Српски народ на КиМ и данас потврђује подршку свом председнику

Foto: Printskrin

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je svojim govorom pred Generalnom skupštinom UN potvrdio da je veliki državnik, i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima. 

Branivši pravo Srbije na sopstvenu politiku i legitimnost srpskih državnih i nacionalnih interesa predsednik Vučić je, nadamo se, nagovestio dolazak nekog boljeg sveta, u kojem će mali imati istinsko pravo na svoj glas i biti zaštićeni od samovolje velikih.   

Mnogi neće biti srećni zbog toga što je u hramu međunarodnog prava podsetio da je nad Srbijom 1999. godine izvršeno nasilje i upozorio na teror koji se danas vrši nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, ali za istoriju mora da ostane sačuvano da je Srbija svom snagom bila na strani prava i protiv nasilja. 

Nadamo se, uprkos svakodnevnim pritisima, napadima i hapšenjima koje sprovode ekstremisti iz Prištine, da će vizija politički i ekonomski razvijenog Zapadnog Balkana, kao regiona mira i saradnje, biti snažnija od budućnosti sukoba i beznađa koju nam namenjuje Aljbin Kurti.

Uvereni smo da će naš predsednik Aleksandar Vučić u UN nastaviti da čini sve što je u savremenim geopolitičkim okolnostima moguće kako bi sprečio Kurtija u namerama da protera Srbe sa Kosova i Metohije i ponovo razbukti požar sukoba u našem regionu. 

Srpski narod na Kosovu i Metohiji i danas potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću, uveren da će se do poslednjeg atoma snage boriti da razum, mir i pravo prevladaju nad mržnjom i nasiljem" poručili su iz Srpske liste.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku