"DIREKTNO, OZBILJNO I DOSTOJANSTVENO": Orlić - Vučić je govorio kao predsednik slobodne države

Novosti online

21. 09. 2023. u 20:45

VLADIMIR Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, istakao je kako je govor predsednika Vučić pred Generalnom skupštinom UN, čitava Srbija slušala sa osećaejm slobode i ponosa.

ДИРЕКТНО, ОЗБИЉНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО: Орлић - Вучић је говорио као председник слободне државе

Foto Tanjug

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Sloboda i ponos za naš narod nisu samo reči – to su vrednosti na kojima je sama Srbija podignuta, u mnogim teškim vremenima sačuvana, koje su smisao njenog postojanja i njene borbe za budućnost. Govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija čitava je Srbija slušala sa osećanjem: upravo te slobode i upravo tog ponosa.

I svaki građanin ove zemlje, jednako kao i svaki pripadnik našeg naroda – gde god da živi, ima sva prava ovog sveta na baš ta osećanja. Pred očima celog sveta, u lice svima, govorio je predsednik slobodne i samostalne države: rečima istine i rečima principa. Hrabro, odgovorno, odlučno i jasno. U ime svoje države i svog naroda, ali i u ime svih onih koji u današnjem savetu i dalje misle da su principi Povelje UN jedina suštinska odbrana mira, prava na slobodu i samostalnost naroda i država. 

Direktno, ozbiljno i dostojanstveno, rečima koje svako razume – zastupao naše državne pozicije, naše pravo na istinu, ali i osećanje nedostajuće pravde koje nosi svaki slobodan čovek na planeti. A takvih je, zahvaljujući upravo neumornoj borbi predsednika Aleksandra Vučića, danas – većina na svetu. Jer danas, kada je reč o Kosovu i Metohiji, teritorijalnom integritetu Srbije i odbrani principa međunarodnog prava, zahvaljujući predsedniku Srbije istu poziciju kao naša zemlja zastupa – većina država članica UN.     

U istoriji će ostati zapisano: da je slobodom i ponosom zasijala jedna mala zemlja, dovoljno snažno da osvetli celu planetu. Govorio je predsednik slobodne i samostalne države. Govorio je – predsednik Srbije" - kazao je Orlić.

BONUS VIDEO: SRBI TREBA DA PLATE I PATE: Ovako je Kurti pretio Srbima iz centra EU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku