(UŽIVO) PETI DAN PROTESTA SRBA NA SEVERU KiM: Promenjen pečat opštine Severna Mitrovica; Podrška Srbima na severu KiM (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 07:56 >> 18:18

SRPSKI narod na severu Kosova i Metohije, peti dan za redom okuplja se u znak protesta, ali i borbe protiv Kurtijevog režima koji već danima uz pomoć dugih cevi ugnjetava narod i onemogućava im normalan život. Noć je protekla mirno.

(УЖИВО) ПЕТИ ДАН ПРОТЕСТА СРБА НА СЕВЕРУ КиМ: Промењен печат општине Северна Митровица; Подршка Србима на северу КиМ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Novosti

18.03 Promenjen pečat opštine Severna Mitrovica

12.57 Građani Štrpca, Gračanice i Gornjeg Kusca izašli na ulice kako bi pružili podršku Srbi na severu

Foto Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Kosovo onlajn

12.32 Kurti izneo spisak imena Srba koje je označio kao "organizatore nereda"

11.35 Oglasio se direktor KBC Kosovska Mitrovica o stanju upucanog Dragiše Galjaka

10.39 U ime zdravstvenih radnika iz Zvečana jutros se na protestu građana obratila Ana Galjak, profesorka srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Zvečanu.

9.53 Profesori Srednje tehničke škole iz Zvečana zatražili su od pripadnika KFOR-a da im dozvole da uđu u školu i uzmu dokumentaciju kako bi maturantima odštampali diplome.

Foto: Novosti

8. 39 Srbi koji peti dan mirno protestuju ispred opštine Zvečan, jutros su pred bodljikavu žicu došli s porukama kojima ukazuju na Kurtijev teror, pozivaju na mir, ali i slobodu za svoje uhapšene sunarodnike.

7.56 U Zvečanu se i ovog jutra okupio veliki broj građana kako bi izrazili protest zbog upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije pre sedam dana u zgradu Opštine.

Već sada je nekoliko stotina ljudi prisutno i taj broj se konstantno povećava.

Ispred zgrade Opštine, iako u manjem broju, i dalje se nalaze pripadnici Kfora. Za sada je svega desetak vojnika iza ograde koja ih razdvaja od okupljenih građana.

Ispred zgrade Opštine parkirano je nekoliko oklopnih vozila specijalne policije, a situacija je mirna.

Podsećamo, u četiri opštine na severu Kosova i Metohije održani su vanredni lokalni izbori, koje su Srbi bojkotovali zbog neispunjavanja dogovorenih sporazuma. Izlaznost je bila 3.4 odsto. Od prošlog petka Srbima nije dozvoljen ulazak u zgradu i dolazak na radna mesta. Aljbin Kurti pokušava na nasilan način i dugim cevima da preuzme vlast u srpskim opštinama.

BONUS VIDEO: "IDITE KUĆI, KOSOVO JE SRBIJA": Mališani iz Zubinog Potoka se igraju ispred bodljikave žice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (109)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku