NISAM HTEO RUDARE DA OSTAVIM BEZ PLATA Vučić: Vi rudari iz Resavice znate koliko puta su tražili da ukinemo Resavicu

Novosti online

28. 04. 2023. u 12:47

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić danas u podne započeo je posetu i obilazak Zaječarskog okruga i tom prilikom se obratio velikom broju ljudi koji su ga dočekali.

НИСАМ ХТЕО РУДАРЕ ДА ОСТАВИМ БЕЗ ПЛАТА Вучић: Ви рудари из Ресавице знате колико пута су тражили да укинемо Ресавицу

Foto: Tanjug

- Vi rudari iz Resavice znate koliko puta su tražili da ukinemo Resavicu. I mnogi ministri i koliko puta su tražili razni, koji dolaze iz svih tih svetskih organizacija i institucija, da vam uzmemo posao. Ja sam bio taj koji se tome suprotstavio, jer sam znao da će ugalj biti potreban Srbiji u teškim trenucima i vremenima. I zato i kada su štrajkovali i kada su tražili da ukidamo ugalj, rekao sam polako, ljudi, ići ćemo i raditi na obnovljivim izvorima energije, povećavaćemo nivo, ali nemojte da sebi sečemo nogu i da nemamo struju tokom zime.

Predsednik je naveo da rudare, koji rade najteži mogući posao u zemlji, nije hteo da ostavi bez posla.

- Ponosan sam na to što smo tu vrstu pritisaka uspeli da odbacimo i sačuvamo vam posao. Nadam se da će uskoro da bude rešeno i za podzemnu eksploataciju. To nije lak posao, to je rizičan posao. Vi srećno na svoje poslove, a država će biti tu da vas podrži da možete da radite i opstanete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (110)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024