Mirna Nikčević bivša prva savetnica u amabsadi Crne Gore u Turskoj moraće da plati novčanu kaznu zbog vređanja verskih osećanja Irene Tatar, ugrožavanja javnog reda i mira i ugrožavanja lične bezbednosti. Sud za prekraje proglasio je krivom, a tu odluku ona je objavila na Fejsbuku. O kolikoj se kazni radi znaće, kako kaže, kada zvanično dobije presudu.

Pročitajte još: MIRNA NIKČEVIĆ NE MIRUJE: Juriš na Amfilohija (FOTO)

„Moja odbrana, moje reči, ni na koji način nisu uzeti u obzir. Ono što sledi je da ako u roku od godinu dana ne platim kaznu, odležaću u zatvoru osam dana. Obzirom da više nemam redovna primanja, ali i potpuno odsustvo pokušaja da se „slučaj“ sagleda objektivno, smatram ponižavajućim da novcem plaćam lečenje duševnih bolova „ugrožene Srpkinje“. Rekla sam sudiji da biram zatvor, pa taman nek se i to desi u mojoj voljenoj domovini“, napisala je Nikčević na Fejsbuk profilu.

Bivša savetnica „proslavila“ se kada je na društvenoj mreži poslala sramnu poruku da bi „zapalila manastir Dajbabe i sva goveda tamo“, povodom Trojičindanskog sabora održanog u Podgorici ispred hrama Hristovog vaskrsenja. I srpskim medijima tada je poslala poruku: „Milo će vam doći glave, stoko neotesana!“

„Neće mene MVP (Ministarstvo vanjskih poslova) plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!“- napisala je Nikčevićeva.

Zbog nediplomatskih komentara Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore povuklo je Mirnu Nikčević sa funkcije prvog savetnika u amabsadi Crne Gore u Turskoj.