U brutalnoj tuči koja se u nedelju oko 19 časova dogodila ispred gornjeg ulaza u Robnu kuću "Srđ" u Gružu, povređen je 33-godišnjak. Kako se sumnja, njega su pretukli muškarac (42) i njegov maloletni sin (16).


Kako piše "Dubrovački dnevnik", povod za tuču je krađa torbice s više od 19.000 kuna (više od 2.500 evra) na Gornjem Brgatu.


Kako je saopštila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, utvrđeno je kako je 33-godišnjak na Gornjem Brgatu provalio u metalni kontejner privatne firme, odakle je ukrao torbicu s novcem te je osumnjičen za tešku krađu.


PROČITAJTE JOŠ: Lopov uhvaćen u provali


Vlasnik firme odlučio je da uzme pravdu u svoje ruke. Zajedno sa svojim maloletnim sinom, dočekao je 33-godišnjaka te ga brutalno premlatio. Vlasnik je preko sigurnosne kamere saznao o kome se radi.


Kradljivac je izudaran po licu, zatvorena su mu oba oka, a prošao bi još gore da nisu reagovali građani, koji su pozvali policiju. Lopov je završio s konopcem oko vrata, jer su, prema pisanju hrvatskih medija, otac i sin nameravali da ga uvuku u kombi. Teže posledice sprečila je policija.

(nezavisne.com)