Vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora zbog pucnjave koja se 2010. godine dogodila u Prčnju.


- Ja moram da kažem da nije poštena presuda - kazao je Kotoranin Slobodan Kašćečan, koji operativno važi za vođu „kavačkog klana“, nakon što ga je jutros sudija podgoričkog Višeg suda Predrag Tabaš osudio na dve godine i četiri meseca zbog pucnjave koja se desila 2010. godine u Prčnju. Četiri meseca manje, a za isto delo osuđen je Igor Marković.


Sudija Tabaš je tokom obrazloženja svoje odluke kazao da je Sud cenio okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave odnosno da su kritične prilike optuženi pucali jedan na drugog te da se ne može raditi o nužnoj odbrani kako su to okrivljeni ranije naveli u odbrani.


Pročitajte još: Kašćelan na sudu: Boga mi, ne znam šta sve imam


Prema presudi, Marković je prišao stolu za kojim je sedeo Kašćelan, pozvao ga da razgovaraju o nekim gradskim pričama.


- Njihovi odnosi su navodno bili pogoršani u tom trenutku iako su prethodno bili u prijateljskim odnosima. Nakon što su krenuli ka parkingu, Kašćelan je naglo skrenuo desno, uzeo revolver nepoznate marke iz auta dok je Marković izvadio pištolj koji je nosio sa sobom. Ubrzo su se našli jedan naspram drugog i zapucali. Kašćelan je ispalio najmanje jedan, a Marković najmanje dva projektila - kazao je sudija Tabaš.


On je dodao da je u ovom predmetu presuda je donošena već dva puta, a do trećeg suđenja je došlo kako bi se razjasno ko je prvi zapucao.


- Nije pošteno - opet je ponovio Kašćelan prilikom izlaska iz sudnice.