Podgorička policija uhapsila je D. M. (28) iz tog grada zbog sumnje da je u četvrtak ujutru postavio eksplozivnu napravu na ugostiteljski objekat u Podgorici i aktivirao je.

"U jutarnjim časovima 10. oktobra 2019. godine u naselju Stari Aerodrom na jedan ugostiteljski objekat tada nepoznato maskirano lice je postavilo i aktiviralo improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći usled čijeg dejstva je na tom obektu pričinjena veća materijalna šteta.

Pročitajte još - Uhapšen zbog sumnje da je bacio bombu u frizerski salon

Preduzimajući intenzivne koordinirane mere i radnje iz svoje nadležnosti policija je u kratkom roku rasvijetlila aktiviranje eksplozivne naprave, identifikovala i lišila slobode osumnjičeno lice, saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je D.M. Lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon privođenja kod nadležnog tužioca, osumnjičeni je priveden sudiji za istragu koji mu je odredio pritvor, nakon čega je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.