Retko koja utakmica je privukla pažnju hrvatskih zvaničnika kao što je to učinila ona između Hrvatske i Mađarske, kojoj je prisustvovao ceo državni vrh, ali najviše pažnje je, prema pisanju hrvatskih medija, privukla predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Vatrene“ je u utakmici 7. kola kvalfikacija za Evropsko prvenstvo na Poljudu došlo da gleda više od 30.000 ljudi, a među njima je bilo i mnogo poznatih.

U svečanoj loži stadiona našli su se predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa mužem Jakovom, premijer Andrej Plenković i predsednik Sabora Goran Jandroković.

Osvedočena kao „vatrena navijačica“ na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji, kada je skrenula pažnju svetske javnosti, hrvatska predsednica je i večeras bila u centru pažnje, piše hrvatski portal „Net“.

U tome joj se, navodi se, zdušno pridružila i supruga Zlatka Dalića, trenera hrvatske reprezentacije, koja je na stadion došla u pratnji sinova Tonija i Bruna.

Naime, ona je, komentarišući utakmicu za Sportske novosti, rekla da je grad Kupres, koji se nalazi na jugozapadu BiH, deo Hrvatske, prenosi Index.

PROČITAJTE JOŠ: KOLINDA U TRANSU MEĐU VATRENIMA: Peva i navija iz sveg glasa (VIDEO)

"Presrećna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovđe u Splitu. Od Visa do Kupresa, cela Hrvatska", rekla je Grabar Kitarović.

Foto printskrin YouTube


sputniknews.com