ZAGREB

OD STALNOG DOPISNIKA

HRVATSKA predsednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila je kandidaturu za predsedničjke izbore koji će se u Hrvatskoj održati u decembru. ”Tražim vaše poverenje za drugi mandat”, rekla je Grabar-Kitarović uz poruku građanima ”pokazala sam da sam jedna od vas”.

Pročitajte još: Tema predsedničkih izbora u Hrvatskoj: Ništa bez Srba

Hrvatska po meri čoveka, to je moj cilj, moja dužnostr i dužnost svih nas”, rekla je hrvatska predsednica, uz ocenu da se na Hrvatsku danas u svetu gleda bolje nego ikada do sada.

Slogan na predsedničkim izborima biće ”Zato što verujem u Hrvatsku”, a Grabar-Kitarović je rekla da će biti jamac bezbednosti za zemlju. ”Odbranili smo se od velikosrpske agresije i sada moramo da nađemo snagu i razboritost da obnovimo vitalnost naše nacije”, kazala je u kratkom obraćanju novinarima hrvatska predsednica koju će na izborima za sada od stranaka podržati samo HDZ.

Za sada je petnaest kandidata koji će se uz Kolindu Grabar-Kitarović boriti za mesto šefa hrvatske države, a najviše izgleda uz sadašnju predsednicu ima Zoran Milanović i Miroslav Škoro.