Venačanje decenije u Crnoj Gori, kako su ga mnogi nazvali, počelo je u subotu u 17 sati na maloj Kraljičinoj plaži, gde su nedalako odatle, u Miločerskom parku, sudbonosno "da" rekli sin predsednika Crne Gore i lidera DPS Mila Đukanovića, Blažo i njegova dugogodišnja devojka Milena Popović iz Zete.

Na svadbu su došli bivši fudbalski as i predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević. Stigao je i politički direktor DPS i budući ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević, predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, koga je pratilo brojno obezbeđenje…

Među zvanicima je bio i predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Vesko Barović, dekan Univerziteta Donja Gorica prof. dr Veselin Vukotić, biznismeni Vuk Rajković i Sava Grbović, bivši gradonačelnik Podgorice i glavni akter afere "Koverta" Slavoljub Stijepović, Zoran i Vukica Jelić, Daliborka Pejović, vlasnik hotela Hilton u Podgorici Žarko Burić.

Vlasnik "Hiltona" Žarko Burić Foto: Vijesti Zoran Đurić


Bivši ministar Miroslav Ivanišević takođe je primećen među zvanicama kao i kum Mila i Lidije Đukanović Goran Sito Rakočević, potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović potpredsednik crnogorske Vlade Zoran Pažin, ministar policije Mevludin Nuhodžić, poslanik Petar Ivanović, biznismeni Danilo Dano Petrović, Gavrilo Pajović, Dragan Brković, Dragan Bokan, pevač Danijel Alibabić, poslanici DPS prof.dr Miodrag Vuković i Daliborka Pejović, bivši košarkaš Budućnosti i Partizana Gavrilo Pajović…

Tarzan Milošević Foto: Vijesti Zoran Đurić


Foto: Vijesti Zoran Đurić


Među gostima je bio i bivši premijer Tajlanda Taksin Šinavatra, koji je dobio državljanstvo Crne Gore.


Taksin Šinavatra Foto: Vijesti Zoran Đurić

Foto Instagram

Došli su i doskorašnji ambasadora Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović sa suprugom pozorišnom rediteljkom Radmilom Vojvodić. Na veselje je stigao i muzičar Hajrudnin Varešanoović- Hari Mata Hari.

Pročitajte još - Milo Đukanović ženi sina na Svetom Stefanu

Foto Instagram


Spekatakl je počeo sat pre zvaničnog početka svadbe, kada su zvanice počele da pristižu, a mnoge su pre toga doletele specijalnim avionima i helihopterima na tivatski aerodrome gde su bile pojačane mere bezbednosti.

Foto: Vijesti/Ivan Čađenović


Prusustvo pripadnika službe bezbednosti bilo je primetno je na gotovo svakom koraku u blizini Svetog Stefana, kojim gazduje kompanija "Aman Risorts", milijardera Petrosa Statisa, inače prijatelja Mila Đukanovića. Više službenih patrolnih brodića, ali i privatnih iz službe sa obezbežjima komanije "Aman" patrolira oko grada ostrva.

Foto: Instagram

Foto InstagramNa svadbi su pevali Aco Pejović, omiljeni pevač Milove supruge Lidije, potom snaha Lepe Brene, Aleksandra Prijović, Halid Muslimović i još nekoliko estradnih zvezda, koje su došle i u svojstvu gostiju.

Foto: Vijesti/Ivan Čađenović


Foto: Vijesti/Ivan Čađenović

Foto: Vijesti/Ivan Čađenović
Milena Popović / Foto Fejsbuk


Milena Popović i Blažo Đukanović / Foto Fejsbuk


Milena Popović / Foto Fejsbuk


Milena Popović i Blažo Đukanović (prvi s desna) / Foto Fejsbuk

Milo, Lidija i Blažo Đukanović / Foto EPA