ORGANIZACIONI odbor Montenegro prajda najavio je da će zatražiti od nadležnih ukidanje direktnog prenosa zasedanja Skupštine Crne Gore zbog govora mržnje nekih poslanika prema pripadnicima LGBT zajednice.

- Nažalost, postalo je normalno da se u Skupštini širi govor mržnje prema nama. Potpredsednik Skupštine Genci Nimanbegu, koji je svoju homofobiju pokazao glasanjem protiv Zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola, tokom vanrednog zasedanja Skupštine u avgustu i otvorenog govora mržnje prema nama od strane određenih poslanika, nije našao za skodno da iskoristi Poslovnik i opomene poslanike, a izricao je opomene iz drugih razloga - poručili su iz organizacionog odbora.


PROČITAJTE JOŠ:
Kristina izbodena 200 metara od jezera

Predstavnici LGBT zajednice dodaju da postoji tehnička mogućnost odloženog prenosa i zvučnim signalom pokrivanja izjava koje šire mržnju.

- Tražićemo od nadležne Agencije za elektronske medije (AEM) da reaguje i inicirati zabrane prenosa. I mi plaćamo Javni servis koji prenosi zasedanja Skupštine, mi plaćamo plate poslanicima, a neki od njih su ove godine beskrupulozno počeli da zloupotrebljavaju naša ljudska prava u svojim političkim igrama. To nećemo dozvoliti. Zbog toga je slogan Montenegro prajda: "Ne preko naših leđa" - ističu u saopštenju.