Podgoričanin Marko Šofranac, koji operativno važi za bezbednosno interesantnu osobu uhapšen je u četvrtak u Moskovskoj ulici u Podgorici.

Kako je to zvanično saopšteno iz Uprave policije, kod njega su pretrsom pronađeni municija, revolver i pištolj. Njegovo hapšenje je, dodaju, rezultat pojačane kontrole bezbednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa.

"Policijski službenici su oko 11 časova u jednom ugostiteljskom obektu u ulici Moskovskoj u Podgorici izvršili kontrolu bezbednosno interesantnog lica M.Š.

U neposrednoj blizini lica pronađena je torbica u kojoj su se nalazila dva komada vatrenog oružja i to revolver marke „Ruger" specijal 33 sa šest komada municije i pištolj u kojem je takođe bilo šest komada municije.

Pročitajte još - Pritvor za podmetanje bombe ispred „Vijesti“

Pronađeno i oduzeto oružje i municija biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja, saopšteno je iz policije.

O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.Š. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Šofranac je policiji poznat od ranije. Hapšen je za bombaški napad na redakciju "Vijesti" koji se dogodio 26. decembra 2013. godine, ali je tri godine kasnije, u junu 2016. pravosnažno oslobođen optužbi.

U martu 2017. godine osuđen je na desetomesečnu kaznu zatvora zbog nošenja oružja i ugrožavanja sigurnosti kikbokseru Mirku Vlahoviću.